Gheorghe Ialomițianu (PMP): PNRR ar trebui să fie un program de țară deoarece în urma derulării sale ar fi obligatoriu ca România să devină o țară care poate face față oricărei crize

Gheorghe Ialomițianu (PMP): PNRR ar trebui să fie un program de țară deoarece în urma derulării sale ar fi obligatoriu ca România să devină o țară care poate face față oricărei crize
foto: Facebook @ PMP

Planul Național de Redresare și Reziliență ar trebui să fie un program de țară deoarece în urma derulării salear fi obligatoriu ca România să devină o țară care să poată face față oricărei crize, a declarat Gheorghe Ialomițianu, actual vicepreședinte al PMP și fost ministru de Finanțe.

Ce a spus Gheorghe Ialomițianu, vicepreședintele PMP, despre Planul Național de Redresare și Reziliență

„Programul national de redresare si rezilienta ar trebui sa fie un program de tara deoarece in urma derularii acestui program ar fi obligatoriu ca Romania sa devina o tara care sa poate sa faca fata oricarei crize. Ar fi bine daca din cei 30 miliarde euro se vor aloca sume substantiale in scopul consolidarii clasei de mijloc, cresterea competitivitatii economice pe pietele internationale ale IMM-urilor, imbunatatirea calitatii produselor romanesti si dezvoltarea activitatii de cercetare si dezvoltare pentru IMM-uri”, a afirmat Gheorghe Ialomițianu.

Astfel, spune vicepreședintele PMP, se va asigura o creștere economică sustenabilă pe termen lung, crearea de locuri de muncă bine plătite și stimularea consumului pe baza produselor românești.

„Romania, din pacate, in ultimii ani, a inregistrat deficit al balantei comerciale, ceea ce inseamna a stimulat consumul din importuri. Doar in luna ianuarie 2021 acest deficit a fost de peste 1 miliard de euro”, a adăugat Gheorghe Ialomițianu.

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe: “Programul national de redresare si rezilienta ar…

Publicată de Partidul Mișcarea Populară peSâmbătă, 20 martie 2021

PMP a solicitat Președintelui și Guvernului să facă din PNRR un proiect de țară

Reprezentanții PMP s-au arătat de părere că acest plan este unul care privește întreaga națiune, context în care au solicitat Executivului să facă din el „un proiect de țară”.

PMPsolicită Președintelui și Guvernului României să facă dinPlanul Național de Redresare și Reziliențăun proiect de țară.După cum îi spune și numele, Planul este unul care privește întreaga națiune, pe care o poate marca pentru câteva zeci de ani de acum înainte. Fondurile europene sunt destinate pentru dezvoltarea țărilor, nu a partidelor, aflate vremelnic la guvernare în țările aflate în criză.PMPvă atrage atenția că mai multe minți puse în slujba unei idei valorează întotdeauna mai mult decât una singură”, se arată într-un comunicat transmis de formațiune.