Gorghiu: Dacă moțiunea de cenzură nu trece, pierde societatea din România care în acest moment este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat

Gorghiu: Dacă moțiunea de cenzură nu trece, pierde societatea din România care în acest moment este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat
Foto: facebook.com/alinagorghiu2014

Alina Gorghiu a declarat că dacă moțiunea de cenzură nu va trece, nu va pierde PNL, ci societatea din România, care „este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat”, infomează Mediafax.

Aceasta a mai susținut că liberalii au nevoie și de voturi din partea parlamentarilor care acum susțin guvernul pentru a putea trece moțiunea, motiv pentru care în zilele următoare vor avea loc mai multe discuții. 

„Ne lipseşte un număr consistent de voturi dacă vorbim doar de opoziţie. Evident că avem nevoie de voturi şi din partea parlamentarilor care susţin Guvernul Ponta. În realitate să ştiţi că dacă noi pierdem la vot la moţiunea de cenzură şi această moţiune de cenzură nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din România care în acest moment este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al cărui prim termen de judecată în dosarul legat de faptele de corupţie este luni. Vă daţi seama cam cum vor suna titlurile ziarelor şi televiziunilor străine luni în momentul în care prim-ministrul va fi iar pe treptele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-şi rezolve problema şi, din păcate, refuză să şi-o rezolve ca persoană privată, insistă, se încăpăţânează să-şi rezolve din calitate de prim ministru”, a declarat copreședinta PNL.

Gorghiu a mai spus că nu vrea să se pronunțe în legătură cu șansele moțiunii de a trece pentru că lucrurile nu mai depind doar de PNL: „Ceea ce a ţinut de noi am făcut, acum mingea este în terenul domnului Oprea, în terenul domnului Tăriceanu, în terenul domnului Dragnea. Dacă dânşii au înţelepciunea să pună România peste interesele personale ale lui Victor Ponta  şi peste interesele PSD de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu orice risc de decredibilizare a ţării noastre, atunci vom avea o şansă de succes pentru români, nu pentru noi. Dar vom vedea”.

Întrebată de ce nu i se acordă prezumţia de nevinovăţie lui Victor Ponta, Alina Gorghiu a declarat că problema nu este legată de prezumția de nevinovăție, ci de credibilitate pentru că nu mai există în Europa niciun șef de guvern care să fie în situația lui Ponta.

„Nu are nicio legătură cu prezumţia de nevinovăţie. Eu nu am spus o secundă că Victor Ponta este vinovat. Spun doar că în funcţia de prim-ministru este nevoie de o persoană a cărei credibilitate să nu fie ştirbită, a cărei imagine să fie plus valoare pentru statul român (…) Nu mai există nici un premier în situaţia lui Victor Ponta în Europa”, a declarat liderul liberal.

Aceasta a mai susținut că discuțiile cu liderii politici în vederea votării moțiunii vor începe în zilele următoare, dar, în cadrul lor, nu vor fi negociate funcții.

„Nu negociem însă funcţii, funcţiile vor fi discutate doar în care această moţiune va fi un succes. Pentru că nu vrem să amestecăm lucrurile. Pentru noi prioritar acum este să trimitem acasă o soluţie toxică pentru statul român. După vom avea şi discuţii în mod concret legate de guvern”,a explicat Alina Gorghiu.

Ea a mai declarat că nu s-a pus problema susținerii unui guvern de uniune națională pentru că PNL vrea o formulă fără PSD.

„Nu s-a pus nici măcar o secundă problema să accepte PNL un guvern de uniune naţională şi credeţi-mă că dacă PSD a fost prost la guvernare singur sau în formulă cu UNPR şi alţii, nu va deveni mai bun dacă îl ataşăm Partidului Naţional Liberal. Nu, formula pe care ne-o dorim este categoric fără PSD”, a conchis copreședinta PNL.