Grindeanu, numire dubioasă: Un băiat de bani gata din Vaslui este noul prefect al județului. Eduard Popică nu are experiență în administrație, dar este rudă cu greii PSD din zonă (FOTO, VIDEO)

Grindeanu, numire dubioasă: Un băiat de bani gata din Vaslui este noul prefect al județului. Eduard Popică nu are experiență în administrație, dar este rudă cu greii PSD din zonă (FOTO, VIDEO)

În posturile cheie din administraţie, numirile se fac "pe cumetrie". Ultimul caz care atrage atenţia este din Vaslui, unde premierul Sorin Grindeanu a făcut un "pac din degete" şi în postul de prefect al judeţului a apărut un băiat de bani gata, ginerele regelui local al asfaltului. Nu are pic de experienţă în administraţie, dar îl recomandă altceva: se înrudeşte cu greii PSD din judeţ, informează Adevărul.

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit în funcţia de prefect al judeţului Vaslui pe Eduard Popică, un tânăr cunoscut pe plan local drept un băiat de bani gata. Popica este ginerele lui Emil Savin, regele local al asfaltului. Mai mult, acesta a fost cununat de către deputatul Adrian Solomon şi este cumătrul preşedintelui CJ, Dumitru Buzatu.

Grindeanu, numire dubioasă: Un băiat de bani gata din Vaslui este noul prefect al județului. Eduard Popică nu are experiență în administrație, dar este rudă cu greii PSD din zonă

#DIRECT_ONE_5mlbf7#

Numele lui Eduard Popică a fost vehiculat de mai multe săptămâni atunci când a venit vorba despre postul de prefect de Vaslui.

"Există o decizie de încetare a exercitării cu caracter temporar a domnului Isabel Bogdan a funcţiei publice de prefect de Vaslui. Domnul Popică Eduard Andrei este noul prefect al judeţului Vaslui, care exercită această funcţie cu caracter temporar prin detaşare, în condiţiile legii", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

În vârstă de 33 de ani, Eduard Popică nu a deţinut nicio funcţie publică de conducere până în prezent, activitatea sa profesională fiind una limitată şi dependentă de pilele pe care le are în lumea politică.

Tânărul, de la care se aşteaptă acum atât de multe, şi-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. În 2014, Popică a fost numit director al Cancelariei prefectului Andrei Puică, funcţie pe care a deţinut-o până în februarie 2016, când prefectul Puică a fost schimbat din post. După plecarea de la Prefectura Vaslui, Popică a revenit pe postul de consilier juridic din cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. Acolo, povestesc foştii colegi ai tânărului, Popică ajungea mai mult când era sunat de ceilalţi, pentru a-l mai vedea la faţă.

În ciuda veniturilor modeste, consemnate în declaraţiile de avere, Eduard Popică este recunoscut în Vaslui ca fiind un tânăr care epatează prin opulenţă, vacanţe exotice şi produse de lux.

Membru activ în PSD, Eduard Popică are relaţii strânse cu „greii" PSD din Vaslui. I-a botezat fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, iar în iunie anul trecut, când s-a căsătorit cu fiica omului de afaceri Emil Savin, a fost cununat de deputatul Adrian Solomon. Tot Solomon este şi naşul de botez al copilului soţilor Popică.

Iar… cireaşa de pe tort: la nunta sa, invitatul special a fost manelistul Adrian Minune.

Foto: Adevărul.ro