Guvernele României și Poloniei, ședință comună joi la Varșovia. Nicolae Ciucă: Evenimentul a fost planificat cu mult timp în urmă și are o relevanță aparte

Guvernele României și Poloniei, ședință comună joi la Varșovia. Nicolae Ciucă: Evenimentul a fost planificat cu mult timp în urmă și are o relevanță aparte
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Guvernele României și Poloniei vor avea o ședință comună, joi, la Varșovia, într-un eveniment ce are o relevanță aparte pentru întărirea relațiilor bilaterale, dar și pentru discutarea contextului de securitate în estul Europei după invazia forțelor ruse asupra Ucrainei, după cum declara premierul Nicolae Ciucă, miercuri, la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă, despre ședința guvernelor din România și Polonia: „Are o relevanță aparte”

„Mâine (joi, n.r.) ne vom deplasa la Varşovia pentru desfăşurarea şedinţei comune de guvern. Doresc să fac menţiunea că este o activitate care a fost planificată cu mult timp în urmă. Activitatea are o relevanţă aparte pentru întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi Polonia şi, desigur, are o relevanţă aparte pentru ceea ce înseamnă discutarea problematicii de securitate în estul Europei ca urmare a invaziei forţelor armate ruse în Ucraina”, declara premierul României, în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ceremonia de primire a lui Nicolae Ciucă de către omologul său polonez, Mautesz Morawiecki, va începe la ora 9:30, conform programului prezentat de Guvernul României. Cei doi vor avea o întrevedere tete-a-tete de la 9:40, urmând ca de la 9:50 să discute în format restrâns.

După „fotografia de familie” pe care o vor face membrii celor două guverne la ora 10.50, cele două delegații se vor întâlni în plen.

Premierii României și Poloniei vor participa, de la 12:40, la ceremonia de semnare a documentelor bilaterale, iar mai apoi, de la 12:45, vor susține și declarații de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe