Surse: PSD schimbă iar miniștrii… Care sunt membrii Guvernului aflați pe lista neagră

Surse: PSD schimbă iar miniștrii... Care sunt membrii Guvernului aflați pe lista neagră

Guvernul Dăncilă ar putea fi remaniat. Trei miniștri vor rămâne fără funcții înainte de vacanța de vară, informează Adevărul, care citează surse politice. Dăncilă și Dragnea ar fi discutat deja despre acest subiect.

Cei trei miniştri vizați ar fi: Dănuţ Andruşcă (Economie), Valentin Popa ( Educaţie) şi George Ivaşcu ( Cultură).

Dănuţ Andruşcă s-a remarcat în timpul audierilor parlamentare, când s-a bâlbâit, s-a încurcat în declarații și nu a fost în stare nici să se ajute de notițe. Nu a făcut nimic în calitate de ministru.

Atribuţiile lui George Ivaşcu ar fi fost deja delegate secretarilor de stat, lăsându-l în acest moment fără nicio putere de decizie în minister. El s-a remarcat prin decizia de a anula toate cele 2.000 de proiecte pentru Centenar depuse anterior, dar şi prin demiterea unui număr de 21 de consilieri șidoi secretari de stat, ambii cu proptele solide în PSD. Vicepreşedintele Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului, deputatul PNL Florin Roman, a declarat că departamentul care se ocupă de Centenar ”a fost umplut cu paznici şi cu fotbalişti”.

Cât despre Valentin Popa, acesta este personaj central în scandalul de proporții la ultimelor zile. El este acuzat de rectorii marilor universităţi că oferă bani ”cu ură şi răzbunare“, nu în funcţie de performanţă, încălcând astfel inclusiv Legea Educaţiei. Acuzaţiile vin după ce opt dintre cele mai cunoscute universităţi au rămas cu mai puţini bani, în urma repartizării cifrelor de şcolarizare. Este vorba exact despre universitățile care au criticat politicile PSD-ALDE în domeniul educației. În schimb, a primit 47 de locuri în plus faţă de anul curent fix Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, al cărei rector suspendat este chiar actualul ministru al Educaţiei.