Guvernul Ponta, către Berlin: Funcționarea statului de drept, neafectată de disputele politice

Guvernul Ponta, către Berlin: Funcționarea statului de drept, neafectată de disputele politice

Guvernul Victor Ponta a răspuns, luni, la afirmațiile făcut de Angela Merkel, după discuția dintre cancelarul german și președintele Traian Băsescu, printr-un comunicat trimis la Berlin, în care se arată că funcționarea statului de drept nu este în niciun fel afectată de disputele politice.

Guvernul României transmite asigurări ferme şi fundamentate că în România buna funcţionare a statului de drept nu este afectată în niciun fel de disputele politice„, se arată în comunicat.

Actuala Putere susține că toate întâmplările din ultimele zile sunt constituționale, nicio instituție democratică nefiind atacată.

Evoluţiile politice ale ultimelor săptămâni se încadrează în limitele Constituţiei, ale legilor româneşti şi ale reglementărilor europene. Nici unei instituţii democratice nu i-a fost atinsă independenţa. Sistemul de justiţie nu a fost şi nu va fi vizat de niciun fel de măsură sau influenţă politică din sfera guvernamentală„, potrivit Guvernului.

Vezi AICI comunicatul integral.

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Informaţia apare într-un comunicat de presă postat pe site-ul guvernului din Germania.

AICI poți să vezi mai multe detalii despre discuția celor doi.

Anterior comunicatului emis de Guvern, Victor Ponta a declarat că nu Angela Merkel va vota pe 29 iulie, ci românii, spunând că se aștepta ca Băsescu să fie susținut de Creștin Democrații germani.

Vezi AICI ce a mai spus Victor Ponta.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)