Guvernul Ponta îi vânează pe judecătorii care au decis condamnarea lui Năstase: Ministrul Justiției a început oficial verificarea acestora

Guvernul Ponta îi vânează pe judecătorii care au decis condamnarea lui Năstase: Ministrul Justiției a început oficial verificarea acestora

UPDATE: În urma presiunilor externe, ministrul Justiției a anunțat că a blocat verificarea judecătorilor din cazul Năstase. Anunțul a fost făcut pentru site-ul Hotnews.ro.

Presiunile asupra justiției comise de Guvernarea Ponta-Antonescu-Voiculescu sunt din ce în ce mai evidente. Astfel, ministrul justiției, Titus Corlățean, un apropiat al condamnatului Adrian Năstase, a cerut expres verificarea judecătorilor care au decis că Năstase Adrian merge la pușcărie!

Mai precis, Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a sesizat inspecția judiciară în acest caz, urmând să se verifice dacă cei cinci magistrați au comis abateri disciplinare, anunță Gândul.

În sesizare, Ministerul Justiției a cerut inspecţiei o analiză preliminară în cazul judecătoarelor care l-au condamnat pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Solicitarea survine după ce avocata Gabriela Ghiţă, care a reprezentat-o în dosar pe Irina Jianu, a transmis ministrului Corlăţean un memoriu în care se solicită pedepsirea complexului de judecată.

De altfel Corlățean este un ministru al Justiției fără nici un fel de credibilitate la Bruxelles, acesta fiind frecvent criticat de Comisarul European pentru Justiție, Viviane Reding.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, justiția urmând să se pronunțe asupra lui și în alte dosare.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)