Hunor, despre reorganizarea ţării propusă de PDL: Trebuie scoasă de pe ordinea de zi, riscăm o criză politică

Hunor, despre reorganizarea ţării propusă de PDL: Trebuie scoasă de pe ordinea de zi, riscăm o criză politică

Prezent sâmbătă la întâlnirea Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit la Târgu Mureş, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că problema reorganizării administrative trebuie scoasă de pe ordinea de zi a Parlamenului, pentru că România riscă o criză politică, insistând asupra faptului să propunerile pentru 8 regiuni sau 8+2 nu sunt convenabile.

„Trebuie să avem o reformă administrativă şi trebuie să gândim în continuare reforma de reorganizare. Dacă partenerul nostru nu este în măsură să fie pentru recomandările noastre, atunci recomandarea noastră este să luăm aceste probleme de pe ordinea de zi a parlamentului pentru că altfel vom ajunge la o criză politică pe care noi nu dorim deloc să o demarăm”, a declarat liderul UDMR.

Liderul UDMR a continuat spunând că până acum, reorganizarea s-a concentrat în jurul secuimii, „într-o retorică anti-secuime”, adâugând că problema adevărată a țării nu sunt judeţele Harghita sau Covasna.

„Întreaga reorganizare s-a concentrat până acum în jurul secuimii şi a demarat într-o retorică anti-secuime. În ultimele zile nu am vornit decât despre judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi despre comunitatea maghiară şi acestea sunt manevre de camuflaj, pentru că problema adevărată a României  nu sunt județele Harghita și Covasna”, a declarat Kelemen Hunor.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) s-a întrunit sâmbătă pentru a lua o decizie cu privire la poziţia UDMR faţă de reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, după ce doi lideri din cadrul partidului s-au pronunțat împotriva reorganizării administrative propuse de PDL.

Kelemen Hunor, la întâlnirea liderilor UDMR

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8057').select();" id="embed_text_8057" />

Urmăriți B1TV.ro și pe