Iliescu: Ar fi mai realist ca referendumul să se desfăşoare în două zile

Iliescu: Ar fi mai realist ca referendumul să se desfăşoare în două zile
Foto: romanialibera.ro

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat, sâmbătă, că ar fi mai realist ca referendumul să se desfășoare pe parcursul a două zile, avand în vedere că vara lumea se mobilizează mai greu, dar şi avand experienţa cu referendumul din 2003 de modificare a Constituţiei.

„Cred că două zile ar fi realist, pentru că experienţa a arătat şi, mai ales, suntem într-o perioadă de vară şi lumea merge mai greu, se mobilizează mai greu. Şi avem această experienţă pentru modificările la Constituţie, în 2003. Tot aşa, ţinând seamă de nevoia de a asigura prezenţă, s-a organizat pe două zile şi a fost foarte bine. S-a dat o prezenţă mai bună, într-un moment important de modificări esenţiale ale Constituţiei noastre, în special probleme legate de noul nostru statut în UE„, a spus Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a mai spus că starea de spirit a populaţiei în ceea ce îl privește pe preşedintele suspendat Traian Băsescu este „evidentă”, însă este o problemă faptul că participarea la vot va fi afectată de perioada de vară.