Încă o excludere din AUR după cea a Dianei Șoșoacă: Un parlamentar care a fost condamnat penal în primă instanță și trimis în judecată într-un alt dosar penal

Încă o excludere din AUR după cea a Dianei Șoșoacă: Un parlamentar care a fost condamnat penal în primă instanță și trimis în judecată într-un alt dosar penal

Un alt parlamentar AUR a fost exclus din cadrul formațiunii politice. Este vorba despre un ales care are o condamnare penală în primă instanță și care a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal. Este a doua excludere după cea a Dianei Șoșoacă. Anunțul a fost făcut miercuri seară de deputatul Dan Tănasă, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Încă un parlamentar a fost exclus din AUR

”AUR a luat decizia să-l excludă și pe colegul nostru deputat, condamnat penal în primă instanță și trimis în judecată într-un alt dosar penal. Am luat decizia să-l excludem și pe domnia sa pentru că e firesc. Sunt excluderi, nu sunt parlamentari care au fost cumpărați, nu. AUR a luat decizia să respecte ceea ce a comunicat alegătorilor”, a precizat Dan Tănasă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cine este Mihai Lasca

Este vorba despre preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

În luna noiembrie,Mihai Lascaa fost condamnat, în primă instanță, la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a lovit un bărbat care avea o relaţie cu fosta sa iubită. El a fost obligat și la 120 de ore de muncă în folosul comunității, la Primăria Oradea sau la Protecția Copilului Bihor.

Întrebat dacă acesta este un început al repoziționării AUR în zona partidelor deschise la dialog, Dan Tănasă a răspuns: ”AUR a fost în permanență deschis la dialog. Ce face conducerea partidului este să respecte promisiunea pe care a făcut-o în campania electorală. Noi nu avem altă șansă decât aceea de a îndeplini ceea ce am primis oamenilor. (…) În momentul în care un senator al tău face live pe Facebook cu taraf cu lăutari și fără mască, fără distanțare, e penibil. Nu are legătură cu statutul de parlamentar AUR, dar este incompatibil cu statutul de demnitar al statului. Nu ai tu ce să cauți, senator, la o astfel de paranghelie, să faci live-uri pe Facebook, chiar dacă e un eveniment de familie. AUR este deschis dialogului, doar că AUR trebuie să respecte niște principii pe care și le-a impus singur.

Întrebat, de asemenea, dacă se discută în interiorul AUR și despre excluderea generalilor Roman și Chelaru, Dan Tănasă a spus: ”Răspunsul meu este nu”.

Tags:
Ultima oră
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte
16:57 - Dacian Cioloș, fără o strategie anti-pandemie, deși continuă să invoce criza sanitară pentru a obține voturi / Ministerul Sănătății a fost la USR în fosta coaliție, însă mandatele au fost marcate de controverse
16:31 - Cine e Anastasia Chirillovskaia, de la SuperStar (Pro TV). Carla`s Dreams a spus că este cea mai bună voce pe care a auzit-o în vreun concurs, vreodată!