Institutul pentru Politici Publice: Botiș conduce autoritatea care a aprobat proiectul ONG-ului

Institutul pentru Politici Publice: Botiș conduce autoritatea care a aprobat proiectul ONG-ului
Foto: gov.ro

Directorul Institutului pentru Politici Publice, Violeta Alexandru, într-o intervenție telefonică directă la emisiunea Evenimentul Zilei, a comentat situația creată în jurul Ministrului Muncii, Ioan Botiș, în urma informațiilor recente privitoare la participarea soției politicianului în calitate de consultant la activitățile unui ONG care a accesat fonduri europene.

Violeta Alexandru a afirmat că adevărata problemă rezidă din faptul că Ioan Botiș a fost conducătorul autorității de management  care a aprobat proiectul în urma căruia ONG-ul a primit finanțare europeană.

Timpul scurt în care a primit aprobare al proiectul este nespecific pentru mecanismul obișnuit de acordare a acestor aprobări în România, a mai declarat Alexandru.

„E revoltător, pentru că Botiș este ministrul care conduce autoritatea de management, care a aprobat proiectul. Fantastic! În doar două luni, când restul țării așteaptă de la jumătate până la un an, să primească răspuns pe aceste proiecte”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: Fantastic! În doar două luni când se așteaptă și un an

Declarația vine ca urmare a controversei create în jurul participării soției ministrului în activitățile unui ONG care se pare că ar avea sediul în imobilul în care locuiește ministrul și a accesat fonduri europene.

Vezi aici ce a declarat ministrul despre această situație.