Ioana Mihăilă, dată în judecată de bolnavii cronici: „Peste 1.000 de pacienți sunt condamnați la moarte de Ministerul Sănătății”

Ioana Mihăilă, dată în judecată de bolnavii cronici: „Peste 1.000 de pacienți sunt condamnați la moarte de Ministerul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Alianța Pacienților Cronici o va da în judecată pe Ioana Mihăilă, pentru dezastrul de la Ministerul Sănătății. Pacienții sunt condamnați la moarte, din cauza lipsei medicamentelor vitale, a transmis președintele Alianței, Cezar Irimia.

În prezent, sute de mii de bolnavi cronici nu au acces la tratament în România, a atenționat Irimia. Tot liderul Alianeți a amintit că în perioada noiembrie-decembrie 2020 au murit cu 10.000 mai mulți pacienți non-COVID față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Peste 1.000 de pacienți cu o formă de leucemie sunt condamnați la moarte de ministerul Sănătății prin lipsa Vesanoidului, din ianuarie.

M-am săturat de cinismul celor care conduc ministerul Sănătății, de promisiuni, ordine semnate, de ipocrizie și de iresponsabilitate. Chiar nu mai acceptăm asemenea lucruri și vom acționa în judecată pe doamna ministru, în nume personal, pentru că nu se mai poate.

Sunt câteva sute de mii de pacienți care nu își găsesc astăzi tratamentul în România. Uitați-vă ce profesii au secretarii de stat din minister. Singurul cu care se poate discuta acolo este Andrei Baciu. Cine să facă strategii?! Am politizat la maximum sistemul de Sănătate, am pus membri de partid la conducerea spitalelor, a unor entități din Sănătate, cine să construiască strategii, cine să le scrie?!”, a declarat Irimia, la Realitatea.net.

Ioana Mihăilă, ministrul USR-PLUS care l-a înlocuit pe Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă l-a succedat în funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu, demis de către Florin Cîțu. Mihăilă este de profesie medic endocrinolog și deține împreună cu soțul său o clinică medicală. Ministrul în vârstă de 41 de ani este unul dintre primii membrii ai partidului PLUS, înființat de către Dacian Cioloș.

Noua propunere pentru Ministerul Sănătății a absolvit în anul 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca. Timp de patru ani, din 2006, a urmat rezidențiatul în endocrinologie, tot în Cluj-Napoca. Din 2011 a lucrat ca endocrinolog, din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena.

Potrivit declarației de avere, Ioana Mihăilă deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei partidului USR, în campania electorală.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”