Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”

Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții

În prezența Ursulei von der Leyen, președintele Klaus Iohannis i-a dojenit pe români, pentru faptul că cifrele campaniei de vaccinare sunt în continuare foarte mici.

De asemenea, președintele României a elogiat președintele Comisiei Europene pentru implicarea în campania de vaccinare.

„Fără implicarea domnei Ursula von der Leyen, noi nu am fi benefciat de un număr important de doze de vacccin. Doamna a avut inițiativa și bine a făcut că a pus pe picioare un mecanism prin care UE beneficiază de foarte multe doze de vaccin. Și țin și în acest spațiu să vă mulțumesc în implicarea extraordinară în acest domeniu. Sănătatea nu este o competență a Comisei, dar acest lucru, fără intervenția Comisiei, nu ar fi fost rezolvată. 

Vor veni doze în continuare în România. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Am cerut date, au fost date peste 10 milioane de doze, 5 milioane de romani vaccinati cu schema completă. E păcat că sunt atât de puțini.

În Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. De ce? Pentru că s-au vaccinat cam toți. Doze am avut și noi. Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu ar mai fi trebuit să purtăm mască, puteam să mergem cu toții în liniște, puteam să avem spectacole, fără nicio restricție.

Pot să vă spun că împreună cu premierul ne-am întâlnit pentru a reevalua campania de vaccinare, pentru a o repune pe roate. Este un paradox. Avem arma cu care putem să terminăm pandemia și nu o folosim. Este foarte păcat, unii mai sunt reticenți, alții au nevoie de mai multe zile de gândire. Nu este păcat să stăm cu atâția pacienți la ATI? Atâtea familii îndoliate? Am putea termina pandemia cu vaccinarea”, a insistat Klaus Iohannis.

Până în prezent, doar puțin peste 30% dintre români au acceptat să se vaccineze anti-COVID-19.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său