Iohannis: Nu se vor tăia pensiile niciodată cât voi fi eu președinte. Ponta: Ați fost alături de cei care le-au tăiat

Iohannis: Nu se vor tăia pensiile niciodată cât voi fi eu președinte. Ponta: Ați fost alături de cei care le-au tăiat

Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că nu va tăia pensiile românilor atât timp cât va fi președintele României, acuzându-l pe premierul Ponta și PSD de propagandă mincinoasă în rândul pensionarilor.

Iohannis: Domnule Ponta, de ce ați mințit pensionarii că le tai pensiile?

Ponta: Eu vă tratez cu respect, jignirile nu vă fac cinste. Dumneavoastră sunteți înconjurat, echipa dumneavoastră, de către cei care au tăiat pensii și salarii în această țară. Ați promis că anul viitor veți aloca 6% din PIB pentru sănătate sau educație, 10 miliarde de euro, ați folosit foarte des termenul de pomeni electorale

Iohannis: De ce ați mințit pensionarii că le tai pensiile?

Ponta: Ați mai făcut odată.

Iohannis: Eu nu am făcut-o. Sunteți într-o eroare.

Ponta: Nu sunt în nicio eroare. Am documentele la mine.

Iohannis: Nu a tăiat nimeni pensiile.

Ponta: Dumneavoastră vă uitați la 5 milioane de pensionari și le spuneți că nu le-a tăiat nimeni pensia.

Iohannis: Eu vreau să fiu președinte ca să avem o economie funcțională pe care să o scoatem din recesiunea în care a băgat-o guvernul Ponta, care e foarte ineficient și să avem creșterea pensiilor. Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu e un favor, Guvernul e obligat. Când voi fi președinte vom avea o economie care funcționează și atunci pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile niciodată când voi fi eu președinte, iar afirmațiile din acei fluturați cu care PSD-iștii v-au speriat au fost o campanie mizerabilă a PSD, s-au folosit de o instituție publică și ați crezut că poștașul va aduce o înștiințare.

În replică, Victor Ponta l-a întrebat pe Iohannis ce pensie are soacra acestuia.