Ion Cristoiu, îndeplinirea profeției: „Tiberiu Nițu se adîncește într-un abuz […]. După ce le faci treburile murdare, Băieții îți dau un picior în fund„

Ion Cristoiu, îndeplinirea profeției: „Tiberiu Nițu se adîncește într-un abuz [...]. După ce le faci treburile murdare, Băieții îți dau un picior în fund„
foto: b1.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în postarea de pe blogul personal despre cum situația în care se află fostul procuror general, Tiberiu Nițu, era inevitabilă, dând exemple prin care activitățile acestuia au fost semnalate și în trecut, fără a se lua însă măsuri.

Cristoiu dă numeroase exemple de articole ale dumnealui în care abuzurile lui Nițu au fost evidențiate, fără a se face ceva în legătură cu faptele acestuia, pentru că nu era încă momentul.

Acesta reclamă faptul că fostul Procuror General a obținut un certificat de revoluționar printr-o declarație falsă, certificat care a venit cu anumite beneficii, dar și că Nițu nu a avut ”tăria de a renunţa la el”, chiar și după ce și-a intrat în funcție.

Cristoiu vede demisia târzie a lui Nițu ca pe un joc murdar și ne semnalează câteva ciudățenii:

1) Tiberiu Nițu a demisionat de abia la o săptămână după ce s-a dezvăluit folosirea coloanei oficiale în urma unui acord încheiat cu Gabriel Oprea. Acesta a lăsat să se înțeleagă în tot acest timp că nu va demisiona;

2) Nițu a preferat asigurarea că nu i se va cere demisia din partea unor grupuri de interese politice, dar cei care își doreau debarcarea sa au învins;

3) Fostul procuror general a fost dat jos de procurorul general adjunct, Codruța Kovessi, ceea ce jurnalistul consideră că este un paradox care ”demonstrează ipostaza DNA de bulan al Poliţiei politice prezidenţiale.”

Ion Cristoiu este de părere că Tiberiu Nițu a fost dat jos de abia acum pentru că acum se dorește scoaterea definitivă din joc a lui Gabriel Oprea, din care va decurge destrămarea partidului UNPR, dar și reducerea scenei politice la cele două mari partide, PNL și PSD, cu un PSD slăbit.

”Cu cît sînt mai puţine partide, cu atît se poate realiza USL-ul de tip nou. Pe cînd şi rîndul Mişcării Populare?”, notează Cristoiu.

”Pe 3 septembrie 2015, scriam despre abuzurile lui Tiberiu Nițu față de Traian Băsescu articolul intitulat: Sluga lui Victor Ponta, penalul Tiberiu Nițu n-a învățat nimic din lecția Alina Bica! […] După ce le faci treburile murdare, Băieții îți dau un picior în fund suficient de puternic pentru a zbura din fotoliul de ștab direct la pușcărie”, concluzionează jurnalistul, văzând în respectivul articol o profeție a situației actuale de pe scena politică.