Ion Cristoiu: Traian Băsescu a rămas singurul lider politic în stare să fie contrapus lui Klaus Iohannis. Fostul președinte nu e omul să se sperie de o pisică, fie aceasta și cu gheare de oțel

Ion Cristoiu: Traian Băsescu a rămas singurul lider politic în stare să fie contrapus lui Klaus Iohannis. Fostul președinte nu e omul să se sperie de o pisică, fie aceasta și cu gheare de oțel
Foto: B1 TV

Fostul președinte al României Traian Băsescu a decis să nu iasă din scena politică după plecarea de la Cotroceni, ba chiar să se înscrie în PMP. Acesta ar putea candida și pentru șefia partidului.

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că fostul președinte, prin aceste acțiuni, este un pericol pentru foștii PDL-iști dar mai ales pentru Sistem.

Eu cred însă că Traian Băsescu e un pericol și pentru Sistem. Nu mai e un secret că după aproape un an de la alegerile din 2016, Klaus Iohannis se definește printr-o unică și strălucitoare mediocritate. Sistemul, care l-a suit în fotoliul de la Cotroceni, a comis greșeala tipică militarilor din toate timpurile: N-a ținut cont de Legea consecințelor neprevăzute.

Ambiția Sistemului a fost de a pune la Cotroceni în fine președintele mult visat: Președintele marionetă, președintele care să fie doar decorativ. E singurul fel de președinte care dă Sistemului posibilitatea de a conduce România din umbră fără a avea o minimă responsabilitate în privința rezultatelor conducerii.

Pe acest fond propice trecerii puterii în mîna Sistemului, a apărut un eveniment neprevăzut, cum se întîmplă de regulă în viața de a cărei complicație și complexitate nu țin cont niciodată Operațiunile angajate de Serviciile secrete: Ambiția lui Traian Băsescu de a nu ieși din joc”, a scris jurnalistul pe Evenimentul Zilei.

Cristoiu este de părere că Traian Băsescu a rămas singurul lider politic în stare să fie contrapus lui Klaus Iohannis.

După agonizarea lui Victor Ponta, Traian Băsescu a rămas singurul lider politic în stare să fie contrapus lui Klaus Iohannis. Ieșirea surprinzătoare, dar și iresponsabilă, a lui Klaus Iohannis în cazul imigranților a fost determinată de sondajele care-i spuneau că poziția lui Traian Băsescu în această chestiune e împărtășită de peste 50 la sută dintre români. Klaus Iohannis ar fi tăcut în continuare, dacă n-ar fi fost Fenomenul Traian Băsescu, altfel spus, riscul ca românii să compare tăcerea sa cu larma făcută de fostul președinte.

Cine-l știe pe Traian Băsescu, amici  sau dușmani, își dau seama că fostul președinte nu e omul să se sperie de o pisică, fie aceasta și cu gheare de oțel. Să nu fi înțeles însă Sistemul care a lucrat cu Traian Băsescu că fostul președinte nu e Victor Ponta?”, a mai scris jurnalistul.