Ion Cristoiu: Viitorul Congres al PSD va fi un eșec mai mare decât pierderea prezidențialelor. Viața noastră politică se desfășoară de-a binelea în boscheți

Ion Cristoiu: Viitorul Congres al PSD va fi un eșec mai mare decât pierderea prezidențialelor. Viața noastră politică se desfășoară de-a binelea în boscheți
Foto: B1 TV

În contextul în care se apropie Consiliul Executiv Național al PSD, unde social-democrații își vor alege noul lider, jurnalistul Ion Cristoiu susține că cei candidează ar trebui să aibă o platformă politică sau măcar poziția lor față de câteva mari provocări care stau în fața PSD din următorii ani. Pentru că acestea lipsesc, jurnalistul este de părere că acest congres va fi un eșec mai mare decât pierderea alegerilor prezidențiale.

Visez la un Congres al PSD în urma căruia să se scrie, de către întreaga presă, că a invins prin victoria lui X aripa de Stînga sau de Drepta a Partidului. Asta ar însemna ca înainte de toate, candidații să fi fost obligați să prezinte o platformă politică sau măcar poziția lor față de cîteva mari provocări care stau în fața PSD din următorii ani. Vede cineva în ceea ce spun candidații vreo boare din ceea ce s-ar numi Platformă?

A zis ceva de o platformă doar Liviu Dragnea, cel care pare, pînă la ora actuală, candidatul care și-a luat în serios campania pentru președinția partidului.

Pînă cînd nu vom vedea Platforma avem toată îndreptățirea să credem că viitorul Congres al PSD va fi un eșec mai mare decît Consiliul din martie 2015, altfel spus decît pierderea prezidențilalelor”, a scris Ion Cristoiu pe Evenimentul Zilei.

Despre viața politică din România, jurnalistul scrie că se desfășoară „în boscheți”.

Cum năravul de a trece cu vederea, ca pe ceva insignifiant, documentele unei reuniuni de conducere colectivă se întîlnește la toate partidele, mă conving încă o dată că viața noastră politică se desfășoară de-a binelea în boscheți, acolo unde se pun la cale șefiile și paralele, și nu pe o scenă intens luminată, urmărită de opinia publică”, a mai scris Cristoiu.

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020