Ionel Dancă, despre modelul de dezvoltare economică propus de PNL: România va avea o creştere economică de peste 6% până în 2024

Ionel Dancă, despre modelul de dezvoltare economică propus de PNL: România va avea o creştere economică de peste 6% până în 2024
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, spune că prin modelul de dezvoltare propus de PNL și bazat pe investiții din fonduri europene, România va avea o creștere economică de peste 6%. Prezent sâmbătă, la Focșani, candidatul PNL la alegerile parlamentare precizează că modeul economic propus de liberali este unul ”studiat, analizat şi perfect fundamentat pe resursele bugetare de care dispune România”.

Ionel Dancă:Plecăm cu un model de dezvoltare economică total diferit de modelul PSD

„Plecăm cu un model de dezvoltare economică total diferit de modelul PSD, care se bazează pe consum şi care a ţinut multe zone din România în sărăcie, am putea spune în mod intenţionat, pentru a-i ţine dependenţi de voinţa baronilor lor locali. (…) Acest model de dezvoltare economică pe care îl promovează PNL se bazează pe investiţii finanţate din fonduri europene. Dacă în condiţii normale, România ar avea o creştere economică în medie de 4 – 5% în următorii ani, asta şi pentru că plecăm dintr-un punct în care România este în criză şi este firesc să crească, doar prin injecţia din fonduri europene, creşterea economică a României poate să fie accelerată cu 1,2 punte procentuale, ceea ce ne va permite să avem o creştere economică până în 2024 de peste 6%”, a a declarat Ionel Dancă, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

Dancă:Salariul mediu net în România va creşte până în 2024 la 1.000 de euro pe lună

În același timp, liberalul a vorbit despre o creștere a salariului mediu net la 1.000 de euro până în 2024, precum și a punctului de pensie.

„Această creştere economică de peste 6% se va traduce în viaţa românilor prin creşterea salariilor medii nete. Salariul mediu net în România va creşte până în 2024 la 1.000 de euro pe lună. (…) Până în 2024 ne-am propus o creştere a numărului de locuri de muncă cu 560.000, dar locuri de muncă mult mai bine plătite. (…) Creşterea numărului locurilor de muncă şi din creşterea salariului net va permite o creştere a punctului de pensie cu peste 46% în 2024 faţă de 2019. Creşterea pensiilor cu 40%, promisă de PSD, a fost doar pe hârtie, nu au realizat-o niciodată”, a mai spus șeful Cancelariei premierului.

În acest context, Dancă a dat din nou asigurări că liberalii nu vor să mărească taxele sau impozitele sau să taie salariile.

Nu majorăm nicio taxă, nu introducem noi taxe, nu se taie salarii. Acesta este modelul de dezvoltare economică propus de PNL”, a mai spus Dancă.