Ionel Dancă (PNL), despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: Soluția propusă de Klaus Iohannis e o sacrificare a democrației (VIDEO)

Ionel Dancă (PNL), despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: Soluția propusă de Klaus Iohannis e o sacrificare a democrației (VIDEO)
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Deputatul PNL Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban în partid, a declarat joi, pentru B1 TV, că desemnarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis este „practic o sacrificare a democrației”. În opinia lui Dancă, Ciucă nu are nici pe departe experiența politică necesară pentru a negocia în situația în care se află. Totodată, liberalul a amintit de controversele care au apărut după ce generalul în rezervă a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Apărării.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dancă, reacție după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Ciucă

„Dacă vă amintiți, atunci când a fost numit premier interimar dl general Ciucă, au apărut diverse relatări de presă în care dl Ciucă m-ar fi amenințat că trece cu șenilele peste mine. Asta a fost o exagerare de presă, evident, nu a existat o asemenea amenințare. E adevărat că am avut câteva discuții în contradictoriu, dar nu a existat o asemenea amenințare.

Eu fac parte din echipa dlui Orban și cred că această soluție propusă de președintele Iohannis e practic o sacrificare a democrației și din PNL, și din România E o soluție miltarizată de guvernare a României pe care Iohannis, sunt absolut convins, și-a dorit-o de foarte mult timp. Nu e la prima încercare în care urmărește să-l pună pe dl Ciucă în acestă poziție.

Are mai puțin de un vechime în PNL și a ajuns să fie… Au fost discuții inclusiv când a fost nominalizat pentru poziția de ministru al Apărării, pentru că sunt reguli europene democratice care cer un control civil inclusiv asupra Armatei. S-a trecut peste acest aspect, dat fiind că dl general e în rezervă și s-a considerat că e civil. Cu dubliile de rigoare, evident, și suspiciunile care au existat apoi.

Am dubii serioase asupra capacității sale de negociere politică și de a înțelege presiunile sociale și politice ale momentului, fără a minimaliza meritele deosebite pe care le-a avut în cariera sa militară”, a declarat deputatul PNL Ionel Dancă, pentru B1 TV.