Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului: O țară care funcționa cu fax, astăzi a făcut un salt în tot ceea ce înseamnă servicii publice

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului: O țară care funcționa cu fax, astăzi a făcut un salt în tot ceea ce înseamnă servicii publice
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului Ludovic Orban a vorbit joi despre digitalizarea instituțiilor publice din România, „o țară care funcționa cu fax și care astăzi a făcut un salt în tot ceea ce înseamnă servicii publice, modul de interacțiune, de derulare a activităților”.

Declarația lui Ionel Dancă a fost făcută în contextul în care PNL a lansat joi seară programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024. În documentul făcut public, PNL spune, printre altele, că va aduce cea mai mare creștere economică din UE în viitorii 4 ani, creșterea cu 46% a pensiilor până în 2024, finalizarea a 660 km de autostradă și 310 km de drumuri expres, plus demararea altor mari investiții în infrastructură.

În acest context, șeful cancelariei premierului a dorit să demonstreze ce fel arătau instituțiile publice din adminsitrația centrală, înainte ca liberalii să preia guvernarea, în urmă cu 12 luni:

„Vă rog să ascultați un sunet (sunet de fax, n.red.). Guvernul liberal când și-a asumat guvernarea în cea mai grea perioadă, în lupta cu un virus ucigaș, instituțiile statului funcționau cu faxuri. Așa am început această luptă. Acum aș vrea să ascultați un alt sunet (sunet de aplicație, n.red.).

Este sunetul pe care îl aud din camera copiilor mei, dimineața, când merg la serviciu și ei încep lecțiile online. Aceasta este transformarea de la începutul pandemiei: o țară care funcționa cu fax și care astăzi a făcut un salt în tot ceea ce înseamnă servicii publice, modul de interacțiune, de derulare a activităților și am ajuns unde puțini credeau că e posibil înainte de pandemie. Suntem astăzi în această întâlnire online și vă mulțumim că sunteți alături de noi”, a declarat Ionel Dancă.