Iresponsabilitate la vârful USR Iași: Președintele Filip Hăvârneanu intră fără mască în casele oamenilor și își face campanie. Copii cu nevoi sociale, transformați în material electoral

foto: Facebook

Iresponsabilitate la vârful USR Iași. Cu alegerile locale din 2020 la orizont, Filip Hăvârneanu, președintele filialei municipale, intră fără să poarte mască în casele oamenilor, pentru a-și face campanie electorală. În goana după imagine, politicianul în vârstă de 25 de ani sfidează regulile de siguranță sanitarăși pare să fi făcut o adevărată pasiune pentru ajutoare sociale, acum că se apropie scrutinul.

Filip Hăvârneanu a mers la Sinești, județul Iași, unde a intrat în casa a trei fetițe, pentru a le lăsa haine și jucării. S-a fotografiat cu ele, astfel că se poate observa cu ochiul liber că nu purta mască. Mai mult decât atât, cazul ar putea fi de interesul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care ar trebui să se sesizeze de fiecare dată cândcopii aflați în nevoi sociale sunt transformați în material electoral de politicieni iresponsabili.

Semnele de întrebare cu privire la resposabilitatea lui Filip Hăvârneanu nu se opresc aici, pentru că donațiile nu se fac oricum, ci trebuie să respecte niște condiții foarte stricte. Spre exemplu, potrivit HG 163/2007, la distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată, donatorul este obligat să efectueze operațiuni de curățare, dezinfecție și dezinsecție însoțite de un document, distinct pentru fiecare lot de haine, care certifică efectuarea operațiunilor menționate anterior, prin persoane fizice sau juridice specializate în domeniu.

Chiar și Direcția de Sănătate Publică Iași s-ar putea implica în acest caz pentru a stopa practicille iresponsabile care, sub pretextul ajutorului, pun în pericol sănătatea copiilor. Există îndoieli rezonabile că președintele filialei USR Iași a procedat conform legii.

Cunoscut în presa locală pentru tot felul de isprăvi, Filip Hăvârneanu a dat dovadă de un „curaj debordant” când s-a ascuns în tufișuri de frica a două persoane aflate în stare de ebrietate. „M-am ascuns după un tufiș din curtea unui vecin”, spunea el, potrivit Ziarul de Iași.

Mai nou, în încercarea de a-și securiza poziția în partid în vederea fuzionării cu PLUS, Filip Hăvârneanu a început să-și aducă toate rudele în filială. Suprinzător sau nu, în general rudele sale sunt prezente doar în ziua votului și nu se implică mai deloc în activitatea de partid. De altfel, curajosul politician și-a adus mama și mătușa să-l apere de cei de la PLUS,potrivit BZI.