Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)

Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Irineu Darău s-a clasat pe poziția a treia în primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS și susține că atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș „au fost cel puțin inactivi, ca să nu spun mai mult, pentru asigurarea unei campanii echitabile și a unui vot corect”.

„Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta, mai ales câtă vreme ceilalți doi contracandidați erau și copreședinți, și membri ai biroului național”, a spus Irineu Darău, joi seară, la „Talk B1” cu Ștefan Pășcuță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Irineu Darău: Dan Barna și Dacian Cioloș aveau o mare responsabilitate să organizeze alegerile în mod echitabil

Întrebat ce l-a nemulțumit atât de profund încât să afirme că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic, Irineu Darău a răspuns: „Sunt două aspecte. În primul rând, această campanie inechitabilă fiindcă, pe lângă că a durat doar două săptămâni, nu am avut acces nici la membri, nici la registrul electoral, nu mi s-a răspuns la niciun fel de solicitare către secretariatul general, către comisia electorală și acest lucru este regretabil. Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta, mai ales câtă vreme ceilalți doi contracandidați erau și copreședinți, și membri ai biroului național. Așadar, aveau nu numai un avantaj din start, dar și o mare responsabilitate să organizeze alegerile în mod echitabil”.

„Dincolo de acest lucru, știe deja toată lumea ce-am criticat pe tot parcursul scrutinului, sunt dovezi indubitabile că mulți oameni care au fost membri odată și au avut drept de vot nu au mai avut acum, dar totuși au primit acel link de vot. De aceea vorbesc despre incompetență, fiindcă de la fuziune au fost patru luni întregi în care acest registru electoral trebuia construit, verificat, corectat. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu s-a întâmplat nici pe parcursul votării, deși s-a descoperit o soluție tehnică prin care acele buletine de vot ale unor oameni fără drept de vot puteau fi scoase anonim din urnă înainte de calcularea rezultatului”, a adăugat el.

Irineu Darău a precizat că are de gând să își epuizeze toate căile statutare și legale pentru a-și face dreptate.

„Eu, așa cum am spus în repetate rânduri, voi urma căile statutare pentru a contesta aceste lucruri, lucru de care cred că depinde și soarta turului II, fiindcă turul II, până la proba contrarie, se va desfășura plecând de la același registru electoral, cu multe inexactități”, a explicat Irineu Darău.

Întrebat pe cine va susține în finala alegerilor, disputată de Dacian Cioloș, care s-a clasat pe prima poziție în turul inaugural, și Dan Barna, Irineu Darău a afirmat: „Așa cum am spus, la acest moment nu susțin niciunul dintre candidați exact din cauza motivelor enunțate anterior. Amândoi au fost cel puțin inactivi, ca să nu spun mai mult, pentru asigurarea unei campanii echitabile și a unui vot corect, așa că se pot lupta între ei și vom vedea ce decid membrii”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său