Jurnaliștii germani: Comisia Europeană ar putea respinge PNRR-ul României fără informații suplimentare / Florin Cîțu: Îi contrazic. E un document foarte bun și va fi aprobat (VIDEO)

Jurnaliștii germani: Comisia Europeană ar putea respinge PNRR-ul României fără informații suplimentare / Florin Cîțu: Îi contrazic. E un document foarte bun și va fi aprobat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a lăudat, joi, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca fiind unul „foarte bun” și și-a exprimat convingerea că acesta va fi aprobat de Comisia Europeană și 29,2 miliarde de euro vor ajunge în țară – „o doză de adrenalină pentru această economie”.

Asta deși publicația germană WELT susține că situația privind PNRR-ul României este deosebit de dificilă: „Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind cu mult mai delicată decat in celelalte tari. Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări autorităților de la Bruxelles”.

„La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficițe semnificative, inclusiv lipsa informațiilor privind costurile și cheltuielile. Pe cât de mari erau lacunele, pe atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informații concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie. Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul fără informații suplimentare”, se mai arată în articolul WELT, citat de ziare.com.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu laudă PNRR-ul

În schimb, premierul Cîțu s-a arătat foarte mulțumit de Plan: „E un document foarte bun. România își va aloca 29,2 miliarde de euro în perioada următoare. E ca o doză de adrenalină pentru această economie în următorii ani. PNRR va fi aprobat”.

Despre acuzațiile formulate în articol, șeful Guvernului a spus: „Îi contrazic. PNRR-ul României 95% deja a fost negociat cu Comisia Europeană. Sunt anumite detalii în perioada următoare. le vom discuta și sunt sigur că vom avea PNRR-ul aprobat în perioada următoare”

Întrebat dacă reprezentanții Comisiei le-au cerut să refacă anumite proiecte, Florin Cîțu a răspuns: „Nu, sunt negocieri așa cum s-a întâmplat cu toate rapoartele. Dacă vă uitați, Poloniei i s-a prelungit perioada de negocieri, așa că nu e un lucru neobișnuit să ai discuții cu Comisia pe anumite proiecte”.

Ultima oră
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)