Kelemen Hunor: Băsescu și Ponta trebuie să găsească un modus vivendi. Decizia CC trebuie acceptată de toți cetățenii

Kelemen Hunor: Băsescu și Ponta trebuie să găsească un modus vivendi. Decizia CC trebuie acceptată de toți cetățenii

Decizia Curţii Constituţionale trebuie acceptată de toţi cetăţenii, este de părere Kelemen Hunor. Liderul UDMR îi îndeamnă pe premier şi pe preşedintele Traian Băsescu să găsească soluţia potrivită pentru a putea colabora eficient.

„Va fi o coabitare şi este responsabilitatea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta să găsească un modus vivendi în aşa fel încât actul guvernării să se îndrepte spre cetăţean”, a spus liderul UDMR pentru Mediafax.

Potrivit liderului UDMR, ar trebui ca în perioada următoare să nu se piardă timpul cu dispute politice, iar Guvernul să se îndrepte „spre problemele cetăţeanului”.

Judecătorii Curții Constituționale (CCR) au decis, marţi, să nu valideze rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui României. În urma deciziei, interimatul lui Crin Antonescu încetează, iar Traian Băsescu urmează să revină la Palatul Cotroceni. (Detalii AICI)

Decizia judecătorilor CCR urmează să fie citită într-o altă şedinţă a Curţii, programată pentru miercuri, la ora 10:00 (Detalii AICI). Hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi Parlamentul trebuie să ia act de aceasta, într-o şedinţă de plen. Abia după aceea, preşedintele Traian Băsescu îşi poate relua mandatul.

Ultima oră
13:14 - Cât de serioase sunt de fapt controalele la vamă privind certificatul COVID. Român, întors din Grecia „Nici măcar nu s-a obosit să vadă că cei din documente corespund măcar ca număr cu cei din mașină”
12:59 - Bilanțul epidemiei, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)