Kelemen Hunor, despre „încurcătura” cu majorarea alocațiilor: Scuze, vom corecta asta, e obligația noastră. Vom interveni cu o Ordonanță de Urgență (VIDEO)

Kelemen Hunor, despre „încurcătura” cu majorarea alocațiilor: Scuze, vom corecta asta, e obligația noastră. Vom interveni cu o Ordonanță de Urgență (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a cerut scuze pentru „încurcătura” apărută marți în legătură cu majorarea alocațiilor pentru copii.

Coaliția de guvernare a anunțat că, de la 1 ianuarie 2021, alocațiile vor fi majorate cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Numai că varianta trecută în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor lasă loc interpretării că alocațiile vor fi majorate de la această dată doar cu rata inflației.

Kelemen Hunor a declarat marți seară, pentru B1 TV, că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru a repara situația. Prin urmare, de la 1 ianuarie anul viitor, alocațiile copiilor vor crește cu 20%, așa cum a anunțat inițial coaliția.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Kelemen Hunor, despre majorarea alocațiilor pentru copii

„Discuția fost să mărim alocațiile de la 1 ianuarie cu 20%. Acest lucru se va întâmpla și mai mult ca sigur vom interveni cu Ordonanță de Urgență. E nevoie de ea.

S-a întâmplat ceva pe parcursul procedurilor parlamentare, eu nu vreau să explic, să descopăr unde și ce s-a întamplat că azi forma finală votată de Cameră, care a venit de la Senat, nu e foarte exactă. Se poate interpreta și așa, și așa. Unii spun că doar cu inflația, alți că se va mări și cu 20%.

Punctul nostru de vedere e că nu se poate lăsa așa și probabil vom corecta în două săptămâni printr-o OUG. Trebuie să tranșăm, că nu poate să rămână așa. Decizia a fost 20% de la 1 ianuarie 2022.

Ieri la coaliție asta a fost ultima întrebare: ”rămâne varianta 20% de la 1 iuanuaie?”. „Da!”. Și azi, când am văzut ce a ieșit, toată lumea a interepretat diferit.

Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră”, a declarat vicepreierul Kelemen Hunor, pentru B1 TV.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)