Kelemen Hunor, despre „încurcătura” cu majorarea alocațiilor: Scuze, vom corecta asta, e obligația noastră. Vom interveni cu o Ordonanță de Urgență (VIDEO)

Kelemen Hunor, despre „încurcătura” cu majorarea alocațiilor: Scuze, vom corecta asta, e obligația noastră. Vom interveni cu o Ordonanță de Urgență (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a cerut scuze pentru „încurcătura” apărută marți în legătură cu majorarea alocațiilor pentru copii.

Coaliția de guvernare a anunțat că, de la 1 ianuarie 2021, alocațiile vor fi majorate cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Numai că varianta trecută în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor lasă loc interpretării că alocațiile vor fi majorate de la această dată doar cu rata inflației.

Kelemen Hunor a declarat marți seară, pentru B1 TV, că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru a repara situația. Prin urmare, de la 1 ianuarie anul viitor, alocațiile copiilor vor crește cu 20%, așa cum a anunțat inițial coaliția.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Kelemen Hunor, despre majorarea alocațiilor pentru copii

„Discuția fost să mărim alocațiile de la 1 ianuarie cu 20%. Acest lucru se va întâmpla și mai mult ca sigur vom interveni cu Ordonanță de Urgență. E nevoie de ea.

S-a întâmplat ceva pe parcursul procedurilor parlamentare, eu nu vreau să explic, să descopăr unde și ce s-a întamplat că azi forma finală votată de Cameră, care a venit de la Senat, nu e foarte exactă. Se poate interpreta și așa, și așa. Unii spun că doar cu inflația, alți că se va mări și cu 20%.

Punctul nostru de vedere e că nu se poate lăsa așa și probabil vom corecta în două săptămâni printr-o OUG. Trebuie să tranșăm, că nu poate să rămână așa. Decizia a fost 20% de la 1 ianuarie 2022.

Ieri la coaliție asta a fost ultima întrebare: ”rămâne varianta 20% de la 1 iuanuaie?”. „Da!”. Și azi, când am văzut ce a ieșit, toată lumea a interepretat diferit.

Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră”, a declarat vicepreierul Kelemen Hunor, pentru B1 TV.