Kelemen Hunor, despre relaţia cu Klaus Iohannis: E o relaţie corectă, o relaţie instituţională

Kelemen Hunor, despre relaţia cu Klaus Iohannis: E o relaţie corectă, o relaţie instituţională
Foto: Guvernul României / Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că are o relație corectă cu președintele României, Klaus Iohannis, fiind „o relaţie între preşedintele României şi liderul unui partid din coaliţia de guvernare”.

„E o relaţie corectă, o relaţie instituţională, o relaţie între preşedintele României şi liderul unui partid din coaliţia de guvernare. Da, vorbim, bineînţeles. Când este cazul ne şi vedem”.

Întrebat de ce nu a fost la recepţia de Ziua Naţională, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu am fost în Bucureşti, am fost – şi am anunţat – am fost la Cluj, pentru că trei-patru săptămâni, când au fost negocierile, nu am prea ajuns pe acasă”.

„Nu a fost nicio supărare, am fost invitaţi cu toţii, eu am spus şi premierului că iau câteva zile de concediu să stau cu copiii. Ceilalţi colegi ai mei la fel, pentru că toţi au copii mici. Am fost acasă fiecare.

Eu cu speculaţiile nu am ce face şi chiar nici nu-mi place să răspund în fiecare an, de fiecare dată. Lucrurile sunt extrem de simple şi extrem de clare. Trebuie să ne respectăm reciproc şi în condiţiile în care avem o altă interpretarea istoriei şi să ne întoarcem către viitor”, a adăugat Kelemen Hunor, la Antena 3.

Recepție cu sute de persoane, la Palatul Cotroceni, de 1 decembrie

Președintele Klaus Iohannis a organizat miercuri, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, o recepție cu prilejul Zilei Naționale a României.

La acest eveniment, președintele Iohannis i-a invitat, printre alții, pe șefii celor două Camere ale Parlamentului – președintele Senatului, Florin Cîțu, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

În schimb, liderii unor partide parlamentare, precum președintele USR Dacian Cioloș, sau co-președintele AUR George Simion, nu au primit nicio invitație de la Administrația Prezidențială.