Kelemen Hunor: Reorganizarea administrativă de la o zi la alta, un salt într-o prăpastie de care habar n-ai

Kelemen Hunor: Reorganizarea administrativă de la o zi la alta, un salt într-o prăpastie de care habar n-ai

Președintele UDMR Kelemen Hunor a explicat, marți, la emisiunea Evenimentul Zilei situația creată în coaliția de guvernământ de proiectul reorganizării teritoriale județene. Discuția a avut loc pe fondul refuzului UDMR de a susține proiectul PDL privind organizarea României în opt județe.

Județele vizate de Partidul Democrat Liberal sunt de fapt cele opt Regiuni de Dezvoltare actuale, pe care PDL le-ar dori transformate în județe.

Președintele UDMR a explicat că stia de 10 zile de proiectul PDL de reorganizare teritorială, dar că prima discuție oficială a avut loc la ședința de marți a coaliției de guvernământ. Am avut senzația că nici reprezentanții PDL nu au fost foarte bine pregătiți pentru o discuție pe această temă, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor: Nu se pune problema stricării coaliţiei

Embed: " />

Kelemen Hunor a declarat că un proiect de lege pe această temă, înaintat de UDMR  în 2009, către Senat nu vizează desființarea județelor ci doar crearea a 16 Regiuni de Dezvoltare. Nu intenționăm să preluăm atribuții de la județe și să le transferăm la regiunile de dezvoltare.

“Nu poți să faci o reorganizare administrativă de la o zi la alta. Nu poți sări într-o prăpastie de care habar n-ai. Nu există un studiu de impact nici în proiectul PDL, nici în cel înaintat de noi”, a declarat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a explicat că nu este vorba de o ceartă în coaliție, dar că proiectul PDL nu se bucură de susținerea formațiunii pe care o conduce.

Premierul Boc nu a menționat, în cadrul coaliției, că se pune problema unei asumări de răspundere a Guvernului în privința reorganizării administrativ teritoriale, a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Avem şi noi un proiect de reorganizare

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe