Kelemen Hunor: România și Ungaria poartă discuții tehnice privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare / Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în știință, în cercetători

Kelemen Hunor: România și Ungaria poartă discuții tehnice privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare / Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în știință, în cercetători
Foto: Kelemen Hunor / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat, joi, că România și Ungaria poartă „discuții tehnice” pentru perfectarea unui acord privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19. Specialiștii, spune președintele UDMR, trebuie să găsească forma juridică prin care să fie aplicată o astfel de înțelegere.

România și Ungaria poartă discuții tehnice privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor

„Deocamdată sunt discuţii tehnice legate de acel acord între România şi Ungaria, care săptămâna trecută la întâlnirea miniştrilor de Externe a fost discutat. Eu personal am discutat cu premierul Florin Cîţu, este de acord, dar specialiştii trebuie să găsească acea formă juridică prin care să se poată pune în aplicare un astfel de acord. Asta înseamnă să fie recunoscute reciproc vaccinurile şi certificatele în acest sens. Când se va întâmpla, eu sper că se va întâmpla repede, dar aici din punct de vedere administrativ şi tehnic, sigur, trebuie să parcurgem să nişte etape”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferință de presă susținută la Sfântu Gheorghe, potrivit Agerpres.

Vicepremierul le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, explicând că „putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în știință, în cercetători”.

„Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în ştiinţă, în cercetători şi vaccinarea este o modalitate prin care se poate depăşi această fază a pandemiei. Aici, în secuime, mai e nevoie de campanii, mai e nevoie de convingere ca să meargă cât mai mulţi, şi aici, şi în toate judeţele, dar parcă aici, din cifrele pe care le văd, mai este loc de argumente”, a adăugat președintele UDMR.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost administrate circa 3,49 milioane de doze, la un total de aproximativ 5,68 milioane de persoane, dintre care aproape 2,2 milioane au primit inclusiv rapelul. Bilanțul prezentat joi de CNCAV a constituit o premieră, în sensul că pentru prima oară, la nivel național, au fost vaccinate peste 100.000 de persoane în 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe