Klaus Iohannis: A fost ziua în care am demonstrat din nou că suntem uniți. Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare / Vom continua să primim refugiați (VIDEO)

Klaus Iohannis: A fost ziua în care am demonstrat din nou că suntem uniți. Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare / Vom continua să primim refugiați (VIDEO)
Sursă foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj ferm de unitate, joi, la Bruxelles, unde a participat la Summitul NATO și la reuniunea Consiliului European, evenimente la care a pledat inclusiv pentru consolidarea Flancului Estic.

„Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare”, spune Klaus Iohannis

„Astăzi a fost o zi foarte specială aici, la Bruxelles. Cred că putem să spunem, a fost ziua în care am demonstrat din nou că suntem uniți. Summitul NATO a dovedit că în NATO există o abordare unitară. Suntem uniți și vom merge uniți mai departe. A urmat Summitul G7, care a arătat o unitate foarte clară, iar după-amiaza și în această seară aici, la Consiliu, cred că am reușit să dovedim unitate. Am avut un musafir special, președintele Biden a participat la Consiliu în această seară. Tema tuturor întâlnirilor a fost, evident, Ucraina, agresiunea rusă asupra Ucrainei, măsurile pe care le-am luat, sancțiunile și felul în care vom merge mai departe”, a declarat Președintele României.

Acest mesaj de unitate, spune el, a fost și este extrem de important.

„Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare și acest lucru trebuie subliniat de fiecare dată. În afară de faptul că am demonstrat unitate, am reușit să discutăm și chestiuni legate de felul cum putem să sprijinim Ucraina, în special în zona umanitară, și aici România deja a demonstrat că știe ce trebuie făcut și știe cum trebuie făcut. Am instalat încă de săptămâna trecută hubul de la Suceava, care duce ajutoare din toată Europa, de la instituții internaționale, în Ucraina. Noi vom continua, vom continua să îi primim pe refugiații ucraineni și cu aceste ajutoare umanitare să ajutăm pe cei care rămân în Ucraina”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe