Klaus Iohannis: Adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru depășirea pandemiei. Doar prin vaccinare ne vom putea recâștiga normalitatea (VIDEO)

Klaus Iohannis: Adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru depășirea pandemiei. Doar prin vaccinare ne vom putea recâștiga normalitatea (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Vaccinarea rămâne singura cale eficientă pentru a ne proteja de formele severe de boală și doar prin intermediul ei vom putea pune capăt crizei sanitare și ne vom putea recâștiga normalitatea, a subliniat marți Președintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru același obiectiv – depășirea pandemiei

Președintele României a decorat, marți, cu Ordinul „Meritul pentru promovarea drepturilor omului și angajament social”, mai mulți voluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență.

„Ne înclinăm în fața dârzeniei și compasiunii pe care le manifestați zi de zi. Sacrificiile pe care le faceți atât dumneavoastră, cât și familiile dumneavoastră, puterea interioară pe care o emanați de fiecare dată când luptați pentru viețile celor aflați în suferință, voința și energia sunt valori care ajută societatea noastră să se primenească din punct de vedere moral. Ordinul «Meritul pentru promovarea drepturilor omului și angajament social» surprinde esența misiunii de întrajutorare și reprezintă o recunoaștere a celor care cred că stă în puterea noastră să construim o societate a oportunităților deschise tuturor, fiind mereu alături de semenii noștri aflați în nevoie”, a declarat șeful statului, marți, la Palatul Cotroceni.

Cu această ocazie, Președintele României a transmis un apel la unitate, speranță și curaj în lupta cu criza sanitară COVID-19.

„Vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, motivați și perseverenți și adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru același obiectiv: depășirea pandemiei. Vaccinarea rămâne singura cale eficientă pentru a ne proteja de formele severe de boală. Doar prin vaccinare vom putea pune capăt acestei crize sanitare și ne vom putea recâștiga normalitatea”, a mai spus Klaus Iohannis.

În România, unde în weekend a fost confirmată oficial și prezența variantei virale Omicron, au fost raportate marți circa 1.400 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și alte peste 100 de decese COVID-19.