Klaus Iohannis: Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă / În ianuarie-februarie s-a creat impresia greșită că pandemia a trecut (VIDEO)

Klaus Iohannis: Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă / În ianuarie-februarie s-a creat impresia greșită că pandemia a trecut (VIDEO)
foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat că numărul de locuri la Terapie Intensivă este unul limitat, iar în ianuarie-februarie s-a creat impresia că pandemia de COVID-19 a trecut, „o impresie din păcate greșită”. Șeful statului spune despre autoritățile competente că nu s-au preocupat să extindă capacitatea ATI pentru pacienții depistați cu noul coronavirus „și suntem în această situație, când practic în fiecare zi se ajunge la limită”.

Președintele Klaus Iohannis, despre situația epidemiologică din țară și numărul de locuri de Terapie Intensivă

„Vedeți foarte bine, în fiecare zi din păcate sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și din păcate sunt și foarte mulți care ajung la Terapie Intensivă, și acolo este problema cea mai mare, fiindcă numărul de locuri de Terapie Intensivă este limitat și s-a creat în ianuarie-februarie impresia că pandemia, cumva, a trecut, o impresie din păcate greșită. Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid și suntem în această situație, când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, evident, putem să facem față acestui val 3. Încă o chestiune, fiindcă și aceasta s-a discutat mult”, a declarat șeful statului miercuri la Dăbuleni, unde a participat lacampania de împădurire pe terenuri nisipoase și degradate din sudul României.

Vorbind despre situația epidemiologică din țară, președintele Klaus Iohannis a subliniat că putem trece peste pandemie doar prin respectarea restricțiilor în vigoare și prin accelerarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

„Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut. Sunt restricțiile care sunt în vigoare în toată țara, sunt restricțiile care se iau suplimentar în localitățile care au o rată de infectare foarte mare, și evident este campania de vaccinare, care prinde din ce în ce mai multă viteză. Însă trebuie să fim și trebuie să fiu foarte sincer – acest val 3, fiindcă suntem în valul 3, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3, este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinația acestor două, vom trece și peste acest val 3. Încă o dată, sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă și fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie pentru vaccinare. Doar prin combinația acestor măsuri putem să trecem peste pandemie”, a adăugat președintele Klaus Iohannis, care a precizat că autoritățile nu doresc instituirea unei carantine naționale.