Klaus Iohannis, despre problema refugiaților: Nu vorbim de locuri de cazare, ci de oameni, de integrarea lor în societate. Nu cred că între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre problema refugiaților: Nu vorbim de locuri de cazare, ci de oameni, de integrarea lor în societate. Nu cred că între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri în fața Parlamentului despre problema refugiaților.

Așa cum am afirmat, suntem pentru solidarite în interiorul Uniunii Europene. Suntem solidari cu statele membre afectate de această criză. Trebuie să respingem manifestațiile radicale ți să demonstrăm echilibru și înțelepciune.

Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor în societate. Nu cred că între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere, prin amenințare cu sacțiuni. Fiecare stat membru are dreptul de a răspunde în funcție de capacitatea pe care o are.

În cursul zilei de mâine vom conveni asupra pașilor pe care România trebuie să îi facă în acest sens”, a spus Iohannis.

Președintele României a cerut în 4 septembrie să vină în faţa Parlamentului, printr-o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere.
 
Cu câteva ore înainte de discursul său în Parlament, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina de Facebook: „Voi merge astăzi în faţa Parlamentului, ocazie cu care voi vorbi despre modul în care arată legislaţia în România, despre schimbările ei frecvente şi cum influenţează funcţionarea statului şi, mai ales, viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”. (Detalii AICI)

Klaus Iohannis, despre problema refugiaților

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)