Klaus Iohannis, despre traseismul politic: Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre traseismul politic: Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară (VIDEO)

Se apropie alegrile parlamentare din 6 decembrie, iar dimensiunea reală a traseismului devine tot mai evidentă. Despre acest subiect a vorbit și Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni. Șeful statului a spus că trebuie să ne trezim să facem „ordine în această harababură parlamentară”, însă, punctează faptul că „esența democrației dispare cu mandate imperative”.

Klaus Iohannis: Esența democrației dispare cu mandate imperative. Trebuie să facem ordine în harababura parlamentară

Întrebat dacă ia în calcul un mandat imperativ în viitoarea Constituție, președintele Iohannis a spus că ar dispărea ‘esența democrației’.

Șeful statului a precizat însă că va insista ca în viitoarea Constituție să se scrie despre interzicerea traseismului.

“Esența democrației dispare cu mandate imperative. Dar voi insista să scriem în viitoarea Constituție, dacă vom ajunge acolo, ceva despre interzicerea traseismului. Traseismul falsifică votul popular. Nu așa e gândit parlamentarismul. Odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară”, a punctat Klaus Iohannis.

Întreg guvernul candidează la alegeri, cu două excepții, inclusiv miniștrii cu rol foarte important în pandemie. Întrebat dacă nu va fi afectată activitatea guvernamentală, Iohannis a precizat că “vine o perioadă dificilă.”

“Evident că pentru guvernanți vine o perioadă mai dificilă. dar mi se pare normal ca majoritatea membrilor unui guvern să fie parlamentari. altfel ajungem la un guvern de factură mai tehnică”,a spus șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis, despre traseiștii trecuți la PNL: Sunt cazuri excepționale

Despre traseismul politic a vorbit președintele Iohannis și înainte de alegerile locale. Mai exact, în data de 9 septembrie, șeful statului a fost întrebat dacă „depesedizarea” se face prin transferul unor politicieni de la PSD la PNL.

„Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți (n.r. că a discutat cu conducerea PNL), dar s-a cam terminat”, a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, președintele a declarat căcă deși le-a spus foștilor colegi liberali că nu este de acord cu traseismul, nu-i poate solicita unui lider de partid “pe cine să pună și pe cine să nu pună” pe listele pentru alegerile parlamentare.

Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis
17:46 - Ursula von der Leyen a vizitat Spitalul Universitar împreună cu premierul Florin Cîțu și cu președintele Iohannis