Klaus Iohannis: După 30 de ani de promisiuni, România e acum nu doar mai bine condusă, dar are și o viziune clară privind dezvoltarea economică (VIDEO)

Klaus Iohannis: După 30 de ani de promisiuni, România e acum nu doar mai bine condusă, dar are și o viziune clară privind dezvoltarea economică (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că România, la fel ca restul statelor, este încă afectată de epidemia de coronavirus, dar putem trece și peste asta dacă suntem hotărâți în deciziile noastre. Cât despre viitor și reconstrucția economică, Iohannis a susținut că toate planurile prezentate de PNL au un lucru în comun: pun accent pe investiții. Iar România va fi ajutată și de o perioadă favorabilă investițiilor, căci va beneficia de fonduri europene record.

Klaus Iohannis: România Normală nu poate fi decât rezultatul unui efort comun de redresare

„Suntem aproape de finalul unui an greu, marcat puternic de efectele pandemiei de COVID-19. Criza încă nu a luat sfârșit, însă avem speranța că, dacă rămânem hotărâți în eforturile noastre de până acum, vom depăși totul cu bine.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică, lansat de guvernul liberal în această vară, Planul Național de Redresare și Reziliență, aflat deja în consultare publică, sau Acordul de parteneriat pentru Fondurile structurale și de coeziune sunt documente programatice al căror numitor comun îl reprezintă investițiile”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a susținut apoi că România are, în această perioadă, o șansă în plus la dezvoltare, căci e condusă de liberali, care chiar știu să guverneze și au o viziune asupra economiei: „După 30 de ani de promisiuni, România de astăzi este nu doar mai bine condusă, chiar în condiții dificile, dar are o viziune clară privind dezvoltarea economică, accesul la fonduri europene și proiectele de investiții concrete”.

Klaus Iohannis: După 30 de ani de promisiuni, România e acum nu doar mai bine condusă, dar are și o viziune clară privind dezvoltarea economică

În final, președintele Iohannis a subliniat cămodul în care va arăta România pe viitor va depinde de efortul nostru, al tuturor.

„Cred cu tărie că aceasta este șansa României, o șansă pe care nu avem voie să o irosim. Și când spun „nu avem”, mă refer deopotrivă la decidenți politici, manageri de companii și salariați, funcționari și cetățeni, în general.

România Normală nu poate fi decât rezultatul unui efort comun de redresare, precum și al unei voințe comune de a avansa cât mai rapid pe direcții sănătoase pentru dezvoltarea țării noastre”, a mai declarat șeful statului.

Klaus Iohannis, discurs optimist după finalizarea lucrărilor la prima fază a gazoductului BRUA

Președintele a făcut aceste declarații în timpul vizitei efectuate, sâmbătă, în judeţul Caraş-Severin, la Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la prima fază a gazoductului BRUA.

„România își dovedește capacitatea de a valorifica în mod corect poziția geostrategică, mixul energetic diversificat și resursa umană calificată”, a punctat șeful statului.

Acesta a mai afirmat că România are atuuri pentru a deveni un important jucător în regiune pe piața gazelor și are capacitatea, totodată, de a contribui la securitatea energetică a UE.

„Să nu uităm că în România, deși suntem al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, jumătate dintre gospodării se încălzesc în continuare cu lemne de foc, utilizând instalații învechite și neperformante, care afectează sănătatea și poluează mediul. Programul național de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale, inițiat de guvernul liberal în vara acestui an, are ca obiectiv tocmai rezolvarea acestor probleme”, a mai declarat Klaus Iohannis sâmbătă, în judeţul Caraş-Severin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)