Klaus Iohannis: “Este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat împotriva COVID-19″

Klaus Iohannis: “Este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat împotriva COVID-19
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este inacceptail ca medicii să nu fie vaccinați împotriva COVID-19, pentru că în joc este siguranța pacientului care vine la spital să se vindece, nu să se îmbolnăvească:

“Este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat. Oameniis e duc cu încredere la spital să se facă bine. Dacă de acolo ia virusul, omul a obținut exact opusul la ce s-a așteptat. Mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii contribuabilului. Eu dacă merg la spital și contribui, mă aștept acolo să fiu tratat ca să plec de acolo mai sănătos decât am venit nu să mă duc la spital și să plec bolnav. Este însă foarte complicat pentru că sunt oameni care din varii motive medicale nu pot fi vaccinați. Chestiunea trebuie să fie discutată și la modul de răspundere a societății, de răspundere a persoanei. Am avut mai multe discuții cu medici în ultimele luni. Am întrebat, adevărul e că 90% din personalul medical este vaccinat. Suntem în tr-o zonă în care discuția e teoretică și nu practică”, a  declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a spus că e un lucru bun dacă guvernul vine cu inițiative pozitive de stimulente, precum tombole sau loterii, însă trebuie urmărite costurile:

“Să vedem cu ce costuri pentru că vaccinul este deja gratuit, procedura de vaccinare este gratuită, centrele de vaccinare sunt gratuite. Undeva trebuie să zicem, ok, le dăm ceva de încurajare, dar lucrurile trebuie să rămână într-o zonă a rezonabilității”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o