Klaus Iohannis, în conferința cu președintele Bulgariei: Am convenit să continuăm activ demersurile pentru a asigura adoptarea, în acest an, a Deciziei de aderare la Schengen (VIDEO)

Klaus Iohannis, în conferința cu președintele Bulgariei: Am convenit să continuăm activ demersurile pentru a asigura adoptarea, în acest an, a Deciziei de aderare la Schengen (VIDEO)
Klaus Iohannis și președintele Bulgariei, Rumen Radev, au avut o întâlnire la Sofia, miercuri, 15 martie 2023. Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Sofia, că el și omologul său bulgar, Rumen Radev, au convenit să continue „activ demersurile pentru a asigura adoptarea, în acest an, a Deciziei de aderare” la spațiul Schengen pentru România și Bulgaria, arată transcrierea transmisă de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis și președintele Bulgariei au discutat despre obiectivul aderării la Schengen

În cadrul discuției purtate marți la Sofia, Klaus Iohannis susține că el și președintele Bulgariei au vorbit și despre „obiectivul comun” privind aderarea la Schengen.

„În planul agendei europene, am abordat, bineînțeles, obiectivul comun al țărilor noastre cu privire la avansarea procesului de aderare la spaţiul Schengen. Am convenit să continuăm activ demersurile pentru a asigura adoptarea, în acest an, a Deciziei de aderare pentru cele două ţări”, a declarat Klaus Iohannis, în conferința comună de presă cu Rumen Radev.

El susține că „România și Bulgaria sunt pregătite” să intre în Schengen.

„România și Bulgaria sunt pregătite pentru aderare – am dovedit-o prin acțiunile noastre – și acționează responsabil cele două state pentru protejarea spațiului Schengen. În plus, chiar dacă extinderea nu este legată de migrația ilegală de la frontierele externe, noi ne-am exprimat disponibilitatea de a fi parte a soluțiilor pentru gestionarea acestei provocări”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Recunoaștem problemele cu care se confruntă unele dintre statele membre, dar rezolvarea acestora se face în mod constructiv și prin dialog deschis, ca parte a abordării europene. Măsurile adoptate la ultimul Consiliu European sunt pași importanți în această direcție”, a mai spus Președintele României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)