Klaus Iohannis, întrebat despre declarația lui Vasile Dîncu: Doar va decide când și cum, și ce negociază. Probabil unii demnitari trebuie să citească mai frecvent revista presei (VIDEO)

Klaus Iohannis, întrebat despre declarația lui Vasile Dîncu: Doar va decide când și cum, și ce negociază. Probabil unii demnitari trebuie să citească mai frecvent revista presei (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre declarația făcută de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și a spus că doar „doar Ucraina va decide când și cum, și ce negociază”, precum și că „probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle” înțeleagă poziția României și a comunității occidentale.

Ce a spus Klaus Iohannis, întrebat despre declarația lui Vasile Dîncu

Întrebat de jurnaliști, marți, la Cotroceni, în conferința cu președinta Georgiei, despre declarația ministrului Vasile Dîncu, șeful statului a afirmat: „În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții. Mulțumesc!”.

Ministrul Apărării spunea recent că războiul din Ucraina „va mai continua” și că „singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, declarase Vasile Dîncu la Prima TV, potrivit G4Media.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe