Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt

Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Senatului egiptean, Abdel-Wahab Abdel Razeq. Foto: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri cu președinții Camerei Reprezentanților din Egipt, Hanafy Ali ElGebal, respectiv Senatului egiptean, Abdel-Wahab Abdel Razeq, transmite Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt

Administrația Prezidențială a precizat că, în cadrul întrevederilor bilaterale cu cei doi oficiali egipteni, șeful statului român a trecut în revistă stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic şi a abordat, alături de înalţii oficiali egipteni, perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv din perspectiva stimulării şi consolidării la toate nivelurile a dialogului politic, diplomatic, parlamentar, sectorial şi economic. Totodată, președintele Klaus Iohannis a salutat recenta înfiinţare a grupului parlamentar de prietenie cu România.

„Preşedintele României a reiterat sprijinul ţării noastre pentru consolidarea dialogului dintre Uniunea Europeană şi Egipt, subliniind oportunităţile de extindere a cooperării UE-Egipt oferite de formate precum Consiliul de Asociere UE-Egipt”, spune Administraţia Prezidenţială.

Președintele României a reconfirmat importanța pe care țara noastră o acordă regiunii Orientului Mijlociu și Africii, precum și necesitatea stabilității și securității acesteia, context în care oficialii au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de actualitate din cadrul dosarelor regionale.

Întrevederile au făcut parte din agenda vizitei pe care a efectuat-o președintele Klaus Iohannis miercuri în Egipt, unde a fost invitat de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, care l-a primit la Palatul Prezidenţial Al-Ittihadiya. Cei doi oficiali au susținut și o conferință de presă comună.

„Anul acesta celebrăm aniversarea a 115 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Egipt, o relație îndelungată, caracterizată prin respect și încredere reciprocă. Există, în continuare, un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor noastre bilaterale pe toate planurile”, a spus Klaus Iohannis, printre altele.

Această vizită reconfirmă dorința noastră de a consolida dialogul politic la nivel înalt, dar și de a reafirma angajamentul reciproc al statelor noastre în favoarea diversificării contactelor și proiectelor, prin orientarea acestui parteneriat tradițional spre viitor.

La începutul zilei, Președintele României a depus coroane de flori la Memorialul Eroului Necunoscut şi la mormântul preşedintelui Muhammad Anwar el-Sadat.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului
15:48 - Măsurile adoptate în Ședința de Guvern: Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară și carantină pentru nevaccinați