Klaus Iohannis: ‘Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul’ (VIDEO)

Klaus Iohannis: 'Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul' (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemat, miercuri, pe părinți să-și trimită copiii la școală începând cu data de 14 septembrie. Într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a menționat că ‘limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul’.

Klaus Iohannis: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Limitarea accesului la educație are consecințe grave

Școala va începe în 14 septembrie, a reiterat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, limitarea accesului la educație are consecințe mai grave ca riscurile actuale privind Covid-19.

Klaus Iohannis a dat asigurări cu autoritățile au implementat toate procedurile necesare pentru ca răspîndirea noului coronavirus să fie limitată cât de mult posibil.

„Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite. Avem doar câteva localități unde se va relua exclusiv online, iar în altele – în sistem hibrid.

Autoritățile centrale și locale au implementat proceduri pentru a limita riscurile de transmitere a Covid 19, dar eficiența lor depinde de colaborarea cadre didactice – elevi – profesori.

Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară.

Evidențiez eforturile autorităților locale de a asigura școlilor tot ce e necesar. Le mulțumesc profesorilor și conducerilor școlilor”,a spus Klaus Iohannis.

În consecință, președintele i-a îndemnat pe părinți să-și trimită copiii la școală, atât pentru viitorul lor, cât și pentru cel al întregii națiuni.

“Mă adresez și părinților, care sunt preocupați și îngrijorați de modul cum vor evolua lucrurile: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Dacă vom respecta toți regulile, vom trece peste această situație”, a conchis Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

București: Scenariul doi – doar o parte dintre elevi se vor întoarce în sălile de clasă

În Capitală, pe 14 septembrie, doar o parte dintre elevi vor reveni la școală. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că, în baza datelor DSP, unitățile de învățământ se încadrează în scenariul doi de reluare a cursurilor.

Rata de incidență a îmbolnăvirilor în Capitală a fost de 1,12, potrivit datelor publicate de DSP. “Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB.