Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European. Relațiile externe ale UE și procesul de redresare economică, printre subiectele de pe agendă

Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European. Relațiile externe ale UE și procesul de redresare economică, printre subiectele de pe agendă
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis va participa joi și vineri la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia vor fi abordate mai multe teme de actualitate, precum gestionarea crizei COVID-19, procesul de redresare economică, gestionarea fenomenului migrației și relațiile externe ale UE.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, relaţiile externe ale UE, în special relaţia cu Turcia, în contextul situaţiei din Mediterana de Est, şi relaţia cu Federaţia Rusă”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Iohannis, prezent și la Summitul Euro

De asemenea, președintele va lua parte și la Summitul Euroîn format extins. În cadrul evenimentului vor fi discutate provocările economice pentru Zona Euro, progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

În această săptămână, liderii UE vor avea o întâlnire și cu Antonio Guterres, secretar general ONU, reconfirmat în funcție pentru încă 5 ani. Pe agenda întâlnirii se numără subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, redresarea și dezvoltarea economică în contextul COVID-19.