Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: Trebuie să ne apucăm de treabă. Îl rog pe Traian Băsescu să retragă ambasadorii de unde românii au fost umiliți (VIDEO)

Klaus Iohannis, prima declaraţie oficială: Trebuie să ne apucăm de treabă. Îl rog pe Traian Băsescu să retragă ambasadorii de unde românii au fost umiliți (VIDEO)

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a susţinut, luni dimineaţă, o primă declaraţie oficială, în care le-a mulţumit alegătorilor pentru voturi şi a lansat mai multe mesaje privind schimbările necesare. Unul dintre mesaje a fost îndreptat către preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, pe care îl roagă să retragă de pe post toți ambasadorii din țările unde „românii au fost umiliți”.

„Este foarte îmbucurător că aproape 400.000 de români au votat în diasporă, dar este îngrijorător că au fost mii care nu au putut să voteze. Vinovații trebuie să răspundă cu funcția. Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situatie și să cheme de pe post toți diplomații care nu au gestionat corespunzător procesul de votare. Să fie retrați ambasadorii de acolo unde românii au fost umiliți”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că nu poate să accepte să existe situații unde concentățenii săi să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze.

„Cineva trebuie să suporte consecințele  votului catastrofal organizat din diasporă. Guvernul va trebui să analizeze și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Vreau să-mi exprim încă o dată respectul pentru românii din diasporă, care au avut nevoie de multe ore ca să voteze, care au înțeles importanța votului lor”, a mai spus liderul PNL.

Vezi AICI integral prima declarație oficială a lui Klaus Iohannis

Iohannis: Să fie retrași ambasadorii de acolo unde românii au fost umiliți

Ultima oră
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte