Klaus Iohannis și ceilalți lideri europeni discută joi seară la Bruxelles despre acțiunile Rusiei și modalitățile concrete de sprijin ale Ucrainei și populației ucrainene

Klaus Iohannis și ceilalți lideri europeni discută joi seară la Bruxelles despre acțiunile Rusiei și modalitățile concrete de sprijin ale Ucrainei și populației ucrainene
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European, joi seară, la Bruxelles, în contextul îngrijorărilor legate de evoluțiile recente de securitate de la granițele Ucrainei și din regiunea Mării Negre, informează Administrația Prezidențială printr-un comunicat transmis miercuri.

Klaus Iohannis și liderii europeni vor aborda inclusiv „modalitatea de gestionare a relației cu Federația Rusă și responsabilizarea pentru acțiunile sale”

„Reuniunea a fost convocată de Președintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de evoluțiile recente de securitate de la granițele Ucrainei și din regiunea Mării Negre, respectiv a implicațiilor majore în urma deciziei Federației Ruse de recunoaștere a auto-proclamatei «independențe» a regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk și a adoptării Decretului prezidențial de dislocare a trupelor armatei ruse în sprijinul separatiștilor din estul Ucrainei”, a precizat Administrația Prezidențială.

Potrivit instituției, liderii europeni urmează să abordeze ultimele evoluții, modul de protejare a ordinii internaționale bazate pe norme și reguli, modalitatea de gestionare a relației cu Federația Rusă și responsabilizarea pentru acțiunile sale.

„Liderii vor mai discuta și modalitățile concrete de sprijin ale Ucrainei și ale populației ucrainene”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE pentru Rusia

Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț greu, a transmis miercuri șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, care a salutat adoptarea pachetului de sancțiuni UE ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

„România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE care vizează oficiali ruși, membri ai Dumei de Stat și alte entități, comerțul, băncile. Primul pas pentru a impune costuri pentru încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei de către Federația Rusă. Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț mare. Rămânem uniți împotriva agresiunii!”, a scris ministrul Afacerilor Externe, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe