Bogdan Aurescu: România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE pentru Rusia. Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț greu. Rămânem uniți împotriva agresiunii!

Bogdan Aurescu: România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE pentru Rusia. Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț greu. Rămânem uniți împotriva agresiunii!
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț greu, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, miercuri, după ce UE a adoptat sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE pentru Rusia, spune Bogdan Aurescu (MAE)

„România salută adoptarea pachetului de sancțiuni UE care vizează oficiali ruși, membri ai Dumei de Stat și alte entități, comerțul, băncile. Primul pas pentru a impune costuri pentru încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei de către Federația Rusă. Orice încălcare a dreptului internațional vine cu un preț mare. Rămânem uniți împotriva agresiunii!”, a scris șeful diplomației române, miercuri, pe Twitter.

Publicația britanică The Guardian a remarcat că sancțiunile UE merg mai departe decât cele anunțate de SUA și sunt semnificativ mai dure decât cele impuse de Marea Britanie.

Potrivit Consiliului European, UE extinde măsurile restrictive pentru a-i include pe toți cei 351 de membri ai Dumei de Stat, care pe 15 februarie votau pentru a-i cere lui Vladimir Putin să recunoască independența autoproclamatelor „republici populare” Donețk și Lugansk, o inițiativă dusă la capăt între timp de președintele Federației Ruse.

Mai mult, pachetul de măsuri vizează alți 27 de indivizi și entități proeminente, care au jucat diverse roluri în subminarea sau în amenințarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Printre aceștia se regăsesc deopotrivă oligarhi, ofițeri de rang înalt din zona rusească de apărare națională, bănci, dar și indivizi responsabili de războiul informațional care vizează Kievul.

„Măsurile restrictive includ o înghețare de active și o interdicție de a pune fonduri la dispoziția indivizilor și entităților enumerate. În plus, o interdicție de călătorie aplicabilă persoanelor enumerate le împiedică pe acestea să intre sau să tranziteze teritoriul UE”, a precizat Consiliul European.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:49 - Radu Mihail: Lucian Bode, interesat exclusiv să își servească partidul și șefii. Ministerul de Interne, în domnia sa, a avut o sub-performanță exemplară la foarte multe capitole (VIDEO)
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”