Klaus Iohannis: Unii politicieni fac afirmații care nu reprezintă punctul de vedere NATO, ci punctele lor proprii de vedere. Toate acestea nu trebuie să ne îngrijoreze

Klaus Iohannis: Unii politicieni fac afirmații care nu reprezintă punctul de vedere NATO, ci punctele lor proprii de vedere. Toate acestea nu trebuie să ne îngrijoreze
Foto: surse.info

Klaus Iohannis a declarat că la ministeriala apărării din octombrie vor fi făcute primele clarificări referitoare la inițiativa la Marea Neagră. Președintele a mai precizat că nu trebuie să existe îngrijorări referitoare la diferite gânduri exprimate de unii politicieni, potrivit dcnews.ro.

„Datorită fazei în care ne aflăm acum aparent ar exista opinii diferite, subliniez aparent, fiindcă suntem în mijlocul unui proces de reflecție. Încă nu există o concluzie comună a aliaților. Din varii motive, câteodată, unii politicieni, militarii mai rar, fac afirmații care însă nu reprezintă punctul de vedere NATO, ci punctele lor proprii de vedere, de obicei nici măcar punctele lor de vedere, ci anume gânduri pe care le-ar avea ei în relația cu această colaborare la Marea Neagră.

Toate acestea nu trebuie să ne îngrijoreze, ci trebuie să ne bucure pentru că înseamnă că există o preocupare reală pentru a găsi soluția cea mai bună pentru Marea Neagră. (…) Privim cu încredere și cu așteptări spre ministeriala din octombrie, care va aduce primele clarificări. Eu cred că și ministeriala apărării va fi doar un pas, fiindcă NATO nu va putea să pună în practică o măsură amplă (…), probabil va fi un prim pas, un pic mai concret, care va coagula ideile", a spus șeful statului în conferința comună că omologul său polonez, Andrzej Duda.

El a precizat că vor urma alte întâlniri, iar la viitorul summit NATO aliații vor lua o decizie care va trebui implementată în acest caz.

"Faptul că există opinii încă diferite nu este deloc îngrijorător. Este foarte bine că se discută și că oamenii vin cu idei proprii în acest concept și singurul lucru care a fost decis la acest summit este că se va continua această inițiativă", a mai spus Iohannis.