Laszlo Tokes: Drumul sinuos al schimbării de regim politic și social din România, parcurs până în prezent, seamănă cu construcția scandaloasă a autostrăzilor

Laszlo Tokes: Drumul sinuos al schimbării de regim politic și social din România, parcurs până în prezent, seamănă cu construcția scandaloasă a autostrăzilor
Foto: anchetaonline.ro

Eurodeputatul Laszlo Tokes este de părere că deși au trecut mulți ani de la căderea regimului comunist, în România încă nu există libertate deplină sau ordine.

“Această stare se poate numi: democratură. Drumul sinuos al schimbării de regim politic și social din România, parcurs până în prezent, seamănă cu construcția scandaloasă a autostrăzilor: iată, din bani mulți și în timp îndelungat, atât am putut doar.Demonstrațiile din țară împotriva mineritului cu cianură, tulburările sociale ce au însoțit alegerile prezidențiale, iar apoi revolta la scară națională ce a urmat incendiului din București, având drept urmare schimbarea guvernului – ca să amintim doar câteva cazuri – au oglindit fidel nemulțumirea imensă față de regimul postcomunist, față de elita politică a acestui regim”, a declarat Laszlo Tokes, informează Vocea Transilvaniei.

Maghiarii din Transilvania sunt supuși la un dublu dezavantaj, ca urmare a politicii de deznaționalizare și omogenizare etnică a regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, mai este de părere eurodeputatul.

Acesta a fost prezent la Oradea unde a prezentat o fotogarfie cu steagurile arborate pe balconul europarlamentar cu inscripția din sfânta scriptură: „Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l înalţe spre biruinţa adevărului”.

“Trebuie să ridicăm steagul pentru dreptate, fără frică și fără compromisuri. Și acum, în noul an trebuie să arborăm stindardul: pentru dreptate, pentru libertate și pentru democrație. Pentru valorile noastre creștine și naționale. Pentru frații noștri,  familiile noastre, tineretului nostru și – pentru viitorul nostru comun.  Cel care doboară drapelul – ocupă cetatea. Simbolurile noastre naționale depășesc deci cu mult propriile noastre persoane: sunt purtătoare ale valorilor, intereselor, identităților noastre. Pentru apărarea cărora merită – ridicând stesgul – să acceptăm lupta, osteneala, sacrificiul”, a spus Tokes.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe