Laura-Iuliana Scântei, despre cazul Florian Bodog: Senatorii PNL din Comisia juridică au votat în favoarea ridicării imunității parlamentare. Sper ca votul plenului să fie unul majoritar favorabil

Laura-Iuliana Scântei, despre cazul Florian Bodog: Senatorii PNL din Comisia juridică au votat în favoarea ridicării imunității parlamentare. Sper ca votul plenului să fie unul majoritar favorabil
foto: Facebook @ Laura-Iuliana Scântei

Comisia juridică a Senatului a adoptat, luni, un raport de respingere pentru cererea DNA privind avizarea urmăririi penale a fostului ministru Florian Bodog. La finalul votului, Laura Iuliana-Scântei, președinta comisiei parlamentare, a declarat că „menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției”, context în care liberala și-a exprimat speranța pentru un vot majoritar favorabil în plen.

Laura-Iuliana Scântei (PNL), diupă ce senatorii din Comisia juridică au adoptat un raport de respingere privind ridicarea imunității parlamentare în cazul lui Florian Bodog

„Toți cei patru reprezentanți #PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi în favoarearidicării imunității parlamentare a lui Florian Bodog, fost ministru PSD al sănătății. Alături de senatorii liberali Claudia Mihaela Banu, Daniel Fenechiu, Vasilică Potecă, am considerat că procurorii trebuie să înceapă urmărirea penală a fostului ministru și că menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției. Ca senator PNLși președintă a Comisiei juridice a Senatului regret că dintre cele 13 voturi exprimate, doar 6 voturi au fost pentruridicarea imunității lui Florian Bodog. Votul a fost secret, iar alți șase senatori s-au abținut, în vreme ce un vot a fost împotriva ridicării imunității”, a scris Laura-Iuliana Scântei, luni, pe Facebook.

Senatoarea PNL a subliniat că „Parlamentul nu trebuie să fie scut pentru protejarea unor parlamentari”.

„Sper ca votul plenului Senatului să fie unul majoritar favorabil pentru a arăta în mod clar că nu dorim să folosim imunitateaca instrument politic și procedural pentru a împiedica înfăptuirea justiției. Suntem egali în fața legii, iar Parlamentul nu trebuie să fie scutpentru protejarea unor parlamentari, foști sau actuali miniștri, suspectați de săvârșirea unor fapte penale pe durata mandatului de ministru”, a adăugat Laura-Iulian Scântei.

Ea susține că „votul de azi din Comisia Juridică arată ipocrizia, dar și lipsa de obiectivitate a unor senatori si a unor partide precum PSD și dorinta acestora de a folosi artificial și politic o garanție de procedura pentru a împiedica soluționarea unor dosare penale privind miniștrii (foști sau actuali)”.

„Comisia Juridică nu are competența de a efectua judecăți de valoare procesuală asupra fondului cauzei și nici să se pronunțe cu privire la vinovăția sau nevinovăția senatorului în cauză sau dacă acuzațiile formulate justifică sau nu solicitarea de începere a urmăririi penale.Cu astfel de decizii, Parlamentul nu va reuși să iși consolideze legitimitatea și transparența democratică, va slăbi prin astfel de decizii, statul de drept și va obstrucționa înfăptuirea justitiei pentru toți”, a mai afirmat senatoarea PNL Laura-Iuliana Scântei.

Toți cei patru reprezentanți #PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi ÎN FAVOAREA ridicării imunității…

Publicată de Laura-Iuliana Scântei peLuni, 19 aprilie 2021