Legea 5G, trimisă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Ludovic Orban: Este un act normativ de o importanță capitală pentru România. Rețelele 5G înseamnă bunăstare

Legea 5G, trimisă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Ludovic Orban: Este un act normativ de o importanță capitală pentru România. Rețelele 5G înseamnă bunăstare
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a anunțat marți că a semnat și a înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G. Liderul PNL spune că este vorba despre „un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor folosind tehnologia 5G”.

Legea privind rețelele 5G a trecut de Camera Deputaților la jumătatea lunii mai, iar luni a fost adoptată și de către Senat, astfel că acum va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Actul normativ a fost validat de Parlament în forma promovată de Guvern, fără niciun alt amendament.

Legea 5G a fost trimisă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, spune Ludovic Orban

„În urmă cu puțin timp am semnat și am înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G. Este un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor folosind tehnologia 5G. Această lege are la bază Memorandumul dintre România și Statele Unite ale Americii, convenit de președintele Klaus Iohannis. Totodată, este o reglementare în acord cu legislația europeană în domeniu”, a scris fostul premier, marți, pe Facebook.

Președintele PNL a explicat că „rețelele 5G înseamnă bunăstare” și a vorbit și despre aspectele legate de securitatea națională.

„În această lege ne-am asigurat că securitatea națională este garantată de un mecanism prin care rețelele vor putea fi utilizate de furnizorii de comunicații pe baza unei autorizări și verificări prealabile. Am dorit să eliminăm orice risc ca astfel de infrastructuri să fie utilizate în scopuri ostile.În continuare, așteptăm cu mare interes implementarea tehnologiilor 5G și impactul economic pozitiv pe care acestea îl vor genera în România. Rețelele 5G înseamnă bunăstare. Asta pentru că sunt fundamentul economiei digitale, o economie cu o viteză de creștere mult mai mare decât economia tradițională și care generează o creștere accelerată a nivelului de trai”; a adăugat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:55 - Sorin Cîmpeanu: Programul „Masă caldă” se va extinde de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”