Legea privind statutul magistraților și proiectul de modificare a legii ANI apar pe site-ul Senatului ca fiind adoptate de către deputați, deși aceștia nu au votat nici jumătate din amendamente (FOTO)

Legea privind statutul magistraților și proiectul de modificare a legii ANI apar pe site-ul Senatului ca fiind adoptate de către deputați, deși aceștia nu au votat nici jumătate din amendamente (FOTO)
Foto: captură senat.ro

UPDATE: Cele două proiecte au fost scoase de pe site-ul Senatului după ora 19.00. Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, i-a spus lui Mihai Goțiu, unul dintre vicepreședinții instituției, că totul a fost o simplă ”eroare materială”.

Mai exact, pe la Vărgău nu au trecut cele două proiecte de lege pentru a fi semnate, mai ales că ele nu fuseseră încă adoptate.

”Domnul Vargau mi-a spus că este vorba de o eroare materială ştiind că ar fi trebuit să fie astăzi Birou Permanent. La ora 13 am fost anuntaţi că se va ţine la ora 14. La ora 14 l-am chemat pe domnul Tăriceanu şi l-am întrebat, a zis ca îl facem la ora 17.00. Miza este că trebuie să se dea termen pentru depunerea de amendamente (la proiectul Statutului magistraţilor – n.r.)“, a declarat Goţiu, pentru HotNews.

UPDATE: Și proiectul de modificare a legii ANI apare pe site-ul Senatului ca fiind adoptat de Camera Deputaților, deși acest lucru nu s-a întâmplat, mai precizează HotNews.

Practic, cele două proiecte, cel de modificare a Legii ANI și cel privind statutul magistraților, au primit numere de înregistrare la a doua cameră parlamentară sesizată, deși ele nici măcar nu au ajuns la votul final, încă, în prima camera sesizată. Site-ul Senatului s-a antepronunțat pe adoptarea acestora în data de 6.12.2017.

Pagina de internet a Senatului arată că Legea privind statutul magistraților a fost adoptată de către Camera Deputaților. Asta deși deputații nu au votat nici măcar jumătate din amendamente, informează Hotnews.

În Camera Deputaților se discută de dimineață despre modificarea legii privind statutul magistraților, dar și despre modificarea legii ANI, în sensul în care unele interdicţii aplicate parlamentarilor, pe baza Rapoartelor ANI, să înceteze de drept. Dezbaterile au loc în ciuda solicitărilor repetate ale Opoziţiei de amânare.

Discuțiile din Camera Deputaților s-au transformat într-un scandal în toată regula. (DetaliiAICI)