Liderii PSD din teritoriu, nemulțumiți de guvernare: Lui Ponta i-au tremurat genunchii după întâlnirea la Guvern cu ambasadorul SUA

Liderii PSD din teritoriu, nemulțumiți de guvernare: Lui Ponta i-au tremurat genunchii după întâlnirea la Guvern cu ambasadorul SUA
Foto:ziarelive.ro

Liderii PSD din teritoriu sunt tot mai nemulțumiți de modul în care Guvernul gestionează situația celor înscriși pe listele electorale., situația fiind tot mai tensionată de când Victor Ponta a anunțat că se renunță la mini-recensământ. În plus, surse din PSD au remarcat și influența ambasadorului american asupra lui Ponta.

Lui „Ponta au început să-i tremure genunchii” după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a arătat o sursă citată de gândul.

„Luni la partid am discutat ceva şi apoi marţi la Guvern s-a stabilit altceva. Între timp s-a văzut Ponta cu ambasadorul SUA. Trebuie să avem o discuţie cu Ponta la viitorul Birou Permanent Naţional să ne spună ce s-a întâmplat”, a declarat unul din liderii social-democraţilor.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus și-a prezentat demisia după o vizită-surpriză a lui Gitenstein la sediul Ministerului Administrației și Internelor. Marți, Gitenstein s-a dus și la Guvern, tot neanunțat.

De altfel, startul nemulțumirilor a fost dat chiar de președintele interimar Crin Antonescu, el acuzând Guvernul de o anumită „timiditate şi confuzie” faţă de presiunile venită din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Nemulțumirile sunt  legate și de ezitările lui Ioan Rus în problema referendumului.

Cei din PSD Constanţa nu înţeleg de ce a fost menţinut Ioan Rus în fruntea Ministerului, deşi a încălcat decizii luate în cadrul Comitetului Executiv al partidului.

„La ultimul Comitet Executiv liderii organizaţiilor din teritoriu i-au cerut lui Rus să-i scoată de pe listele electorale pe cei cu cărţile de identitate care nu mai sunt valabile. Probabil nu a vrut. Ponta a fost de acord să se facă acest lucru, iar după numărătoarea noastră era vorba de aproximativ un milion de persoane. O singură dată apeşi pe soft şi constaţi că aceştia nu mai sunt, dar Rus nu a dorit”, a declarat pentru gândul preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Numirea lui Rus în Guvern nu a fost agreată de toată lumea, a lăsat Constantinescu să se înîeleagă, pentru că ”unii sunt detaşaţi la partid şi de aceea nu se mai află în Guvern.”

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)