Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, întrebat dacă ieșirea de la guvernare este luată în calcul: Orice variantă este pe masă. E o surpriză că Vlad Voiculescu a fost demis fără o discuție în coaliție (VIDEO)

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, întrebat dacă ieșirea de la guvernare este luată în calcul: Orice variantă este pe masă. E o surpriză că Vlad Voiculescu a fost demis fără o discuție în coaliție (VIDEO)
Foto: facebook.com/imosteanu

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, se declară surprins de decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. ”E o surpriză, din punctul meu de vedere, faptul că a fost demis fără o discuție în coaliție”, a declarat Moșteanu, miercuri, la Parlament, precizând că, în acest moment, toate variantele sunt luate în calcul, inclusiv cea în care USR-PLUS ar putea ieși de la guvernare.

Ionuț Moșteanu spune că sunt membri USR-PLUS care îți doresc ieșirea de la guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu

”Aștept să avem o discuție cu vicepremierul Barna care a fost la întâlnirea cu premierul Cîțu. După această discuție, vom avea cu siguranță o ședință a structurii de conducere a USR-PLUS și în această ședință vom stabili ce facem în continuare. Va fi o decizie de partid”, a spus Moșteanu.

Întrebat dacă ieșirea de la guvernare este o variantă avută în vedere de USR în acest moment, parlamentarul a răspuns: ”Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susțin și această variantă. De asta va fi o discuție serioasă, calmă, așezată în Birourile Politice reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuții de dimineață și vedem cum facem în continuare. Pe mine, unul, mă surprinde, mai ales că am fost și la discuția din coaliție, de luni, în care părea că lucrurile sunt clare și am stabilit că mergem împreună în această formulă mai departe”.

Întrebat, de asemenea, dacă România trece acum printr-o criză politică, Moșteanu a declarat: ”Putem spune că e o criză politică. E o surpriză, din punctul meu de vedere, faptul că a fost demis fără o discuție în coaliție”.

Totodată, chestionat dacă ar putea avea loc o renegociere a portofoliilor în Guvern, liderul deputaților USR-PLUS a precizat: ”Trebuie să avem o discuție astăzi și diseară vom stabili cum facem în continuare. (…) Avem o structură a Guvernului decisă în coaliție acum trei luni și jumătate, atunci când am pornit la acest drum împreună, alături de PNL și UDMR. Această structură rămâne în picioare în momentul acesta”.

Vlad Voiculescu a fost demis, miercuri, din funcția de ministru al Sănătății. Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna. Odată cu Voiculescu și Andreea Moldovan pleacă din funcția de secretar de stat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori